23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Project Volta. Tests αναφέρουν 36% αύξηση αυτονομίας σε Nexus 5 με το preview του Android L!

    Ανάμεσα στις αλλαγές που ανακοίνωσε η Google στο preview της νέας έκδοσης του Android L συμπεριλαμβάνονται και οι προσπάθειές της για τη βελτίωση της αυτονομίας των Android συσκευών, προσπάθειες οι οποίες τοποθετούνται πλέον υπό τη σκέπη του “Project Volta”. Ένα ακόμη project της αμερικανικής εταιρείας, με στόχο αυτή τη φορά την αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας των Android, το οποίο “αγγίζει” πολλά και διαφορετικά σημεία του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

    Project Volta - Android L

    Οι βελτιώσεις που επιχειρεί να φέρει στην αυτονομία μίας συσκευής το “Project Volta” υλοποιούνται με διάφορους τρόπους. Ανάμεσα στα “εργαλεία” που χρησιμοποιεί η Google είναι και ένα νέο “JobScheduler” API, το οποίο επιχειρεί να μειώσει την κατανάλωση μπαταρίας, “ομαδοποιώντας” ασήμαντα requests από εφαρμογές. Προς την κατεύθυνση της βελτιωμένης αυτονομίας συντελεί ακόμη η ολοκληρωτική μετάβαση στον νέο ART compiler από τον Dalvik στο Android L, η οποία προσφέρει ταχύτερη επεξεργασία σε λιγότερο χρόνο με αποτέλεσμα μειωμένη κατανάλωση, ενώ tools όπως αυτό που πραγματοποιεί ανάλυση του ιστορικού της μπαταρίας βοηθούν την εταιρεία να γνωρίζει καλύτερα ποια χαρακτηριστικά του λειτουργικού είναι ενεργοβόρα, ώστε να πραγματοποιεί tweaks προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ενεργειακής κατανάλωσης.

    Project Volta στην πράξη!

    Πώς αποδίδουν, ωστόσο, στην πράξη οι αλλαγές που φέρνει το “Project Volta” σ’ ένα smartphone με Android L; Το Ars Technica πραγματοποίησε σχετικές δοκιμές, σημειώνοντας πως, σύμφωνα με αυτές, ένα Nexus 5 που είχαν στη διάθεσή τους με ενσωματωμένο το preview του νέου Android παρουσίασε αύξηση της αυτονομίας του κατά 36%!

    Τα tests της μπαταρίας του Nexus 5 με Android L πραγματοποιήθηκαν με την οθόνη της συσκευής ανοικτή συνέχεια (με φωτεινότητα 200 cd/m2) και αυτόματο φόρτωμα σελίδων μέσω Wi-Fi κάθε 15 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα ήταν δύο extra ώρες λειτουργίας για τη συσκευή, όπως βλέπετε και στο ακόλουθο διάγραμμα.

    Project Volta - Android L stats

    Να σημειώσουμε ότι, στο πλαίσιο του “Project Volta”, το Android L διαθέτει και ένα “Battery saver” feature που χαμηλώνει την απόδοση της συσκευής και ενεργοποιείται αυτόματα όταν η μπαταρία φτάσει κάτω από το 15%. Το Ars Technica δεν ενεργοποίησε αυτό το χαρακτηριστικό στις δοκιμές του, σύμφωνα με την Google, ωστόσο, η ενεργοποίηση του θα προσφέρει στο Nexus 5 90 λεπτά επιπλέον χρήσης χωρίς να χρειαστεί φόρτιση!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles