13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Προσαρμοστείτε στη νέα –ψηφιακή- εποχή

    Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσα σε μία νύχτα. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στη φάση της «ψηφιακής μετάβασης» κατά την οποία εκπέμπονται τόσο αναλογικό, όσο και ψηφιακό σήμα. Έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα να προσαρμοστούμε στη νέα εποχή της τηλεόρασης χωρίς την παραμικρή πίεση χρόνου και άρα να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

    Επειδή ο καιρός όμως περνάει, θα πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η τηλεόρασή μας είναι σε θέση να λάβει ψηφιακό σήμα.

    • Αν έχουμε κάποιο καινούριο μοντέλο, τότε πιθανότατα αυτό θα είναι εφοδιασμένο με αποκωδικοποιητή MPEG4 ή H.264. Ο αποκωδικοποιητής αυτός θα αναλάβει να κάνει τη μετατροπή του σήματος σε μορφή τέτοια ώστε να το «καταλάβει» η τηλεόρασή μας. Αν λοιπόν η τηλεόρασή μας διαθέτει τέτοιον αποκωδικοποιητή τότε εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε, πέραν του να ψάξουμε μέσω της σχετικής λειτουργίας για ψηφιακά κανάλια (ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης του μοντέλου σας).
    • Αν η τηλεόρασή μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 ή H.264, θα πρέπει να προβούμε στην αγορά του. Αν έχετε παλιό μοντέλο (CRT) ή επίπεδη τηλεόραση χωρίς HDMI θύρα, τότε ένας αποκωδικοποιητής με υποδοχή SCART ή RCA είναι αρκετός. Αν η LCD/Plasma τηλεόρασή σας βέβαια έχει θύρα HDMI, καλό θα ήταν να πάρετε έναν αποκωδικοποιητή με HDMI έξοδο για ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας –είναι κρίμα να μπορείτε να δείτε εικόνα υψηλής ανάλυσης και να χάσετε την ευκαιρία χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.
    • Υπάρχει και μία τρίτη περίπτωση κατά την οποία η MPEG2 συσκευή σας θα διαθέτει υποδοχή για κάρτα μετατροπέα CI (Common Interface). Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να αναβαθμίσετε εύκολα την τηλεόρασή σας με την αγορά απλά μίας κάρτας μετατροπέα –ελέγξτε πρώτα τη συμβατότητα του μοντέλου σας με την κάρτα που έχετε σκοπό να αγοράσετε.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles