14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Προσοχή! Νέα απάτη phishing για τους χρήστες του Netflix

    Η δημοφιλής υπηρεσία streaming Netflix με πάνω από 220 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τα κακόβουλα άτομα (hackers).

    Το τελευταίο διάστημα το Netflix προειδοποιεί τους συνδρομητές του για επιθέσεις phishing, που σκοπός τους είναι η συλλογή των διαπιστευτηρίων και των πιστωτικών τους καρτών.

    Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι hackers στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα phishing  που φαίνονται ότι προέρχονται από το Netflix προσπαθώντας να πείσουν τους χρήστες του ότι ο λογαριασμός τους βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε κίνδυνο και ότι θα πρέπει να ενημερώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία  συμπεριλαμβανομένου και της πιστωτικής τους κάρτας. Επίσης, στα ηλεκτρονικά μηνύματα γίνεται η χρήση κακόβουλων αρχείων zip τα οποία δεν είναι σε εκτελέσιμη μορφή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τα λογισμικά ασφάλειας.

    Το κοινό που έχει συνδρομή στην υπηρεσία Netflix καλείται να είναι προσεκτικό στα ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνει.

    Η ΑΨΑ προτείνει:

    1. Να είστε προσεκτικοί με τα συνημμένα αρχεία zip, καθώς αυτά δεν μπορούν να προβληθούν σε προεπισκόπηση
    2. Μην κάνετε κλικ σε links από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο μπορεί να σας κατευθύνει σε κάποια ψευδή ιστοσελίδα για να εισάγεται τα διαπιστευτήρια σας
    3. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα λογισμικά ασφαλείας και οι εφαρμογές σας είναι αναβαθμισμένα στην τελευταία έκδοση
    4. Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν ύποπτες πληρωμές ή αναλήψεις ενημερώστε ττο τραπεζικό σας ίδρυμα και τις αρμόδιες αρχές

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles