12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Προσοχή σε viral Facebook post με αναληθείς πληροφορίες για το τι να κάνεις αν σε ληστέψουν σε ATM!

    Ένα Facebook post που έχει γίνει viral ισχυρίζεται ότι οι πελάτες τραπεζών που έπεσαν θύμα ληστείας μπορούν να πληκτρολογήσουν το PIN ανάποδα στο ATM για να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι πρόκειται για έναν μύθο των social media και προφανώς δεν λειτουργεί. Το businessinsider.com δοκίμασε σε ένα ATM κάτι τέτοιο, χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα.

    atm

    Ένα post το οποίο διαμοιράζεται στο Facebook το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε ενημερώνει για το τι πρέπει να κάνεις αν πέσεις θύμα ληστείας σε ATM. Αν δηλαδή το PIN της κάρτας είναι 1234, μπορείτε να το πληκτρολογήσετε ανάποδα και η αστυνομία θα ειδοποιηθεί και θα φθάσει αμέσως. Συγκεκριμένα η δημοσίευση αναφέρει:

    Αν κάποιος σας εξαναγκάζει να προβείτε σε ανάληψη χρημάτων από το ATM, μην προβάλετε κάποια αντίσταση. Απλά βάλτε το PIN σας ανάποδα. Αν το PIN σας για παράδειγμα είναι 1234, πληκτρολογήστε 4321. Όταν το κάνετε αυτό, τα χρήματα θα βγουν μεν αλλά θα παραμείνουν κολλημένα στο slot. Το μηχάνημα αυτόματα θα ειδοποιήσει την αστυνομία, εν αγνοία των ληστών, ενώ θα ληφθεί και φωτογραφία του δράστη. Κάθε ATM έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Μείνετε ασφαλείς.

    atm

    Σύμφωνα με το businessinsider.com ο συγκεκριμένος μύθος βρίσκεται στο internet από το 2006 τουλάχιστον. Ο κατασκευαστής ATM, Diebold υποστηρίζει ότι κανένα ATM δεν είχε ή έχει τέτοιου είδους σύστημα. Η ιστοσελίδα από την μεριά της ακολούθησε τις οδηγίες που δίνονται στο post, με το ATM να βγάζει ένα μήνυμα σφάλματος και να μην συμβαίνει κάτι άλλο.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles