21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Προσοχή στους φούρνους μικροκυμάτων και στα… ενυδρεία, καθώς ενδέχεται να προκαλούν παρεμβολές στα Joy-Cons του Switch!

    Όλοι οι gamers στην υφήλιο ασχολούνται με το Switch, το “next big thing” της Nintendo, το οποίο φιλοδοξεί να καταστήσει το Wii U μία “θλιβερή” παρένθεση στην πλούσια ιστορία του ιαπωνικού κολοσσού του gaming. Ένα από τα μεγαλύτερα “όπλα” της νέας κονσόλας, εκτός από τον φορητό της προσανατολισμό έχει να κάνει με την χρήση των εκπληκτικών Joy-Con controllers που με τις εξελιγμένες δυνατότητες του αναμένεται να προσφέρουν αλησμόνητες στιγμές διασκέδασης στους gamers.

    Switch 1

    Παρόλα αυτά, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν τα πρώτα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την συνδεσιμότητα των Joy-Cons.  Αυτά τα θέματα αφορούν στην παρουσίαση χαρακτήρων που κινούνται μόνοι τους ή δεν ανταποκρίνονται σωστά στις εντολές που τους δίνει ο παίκτης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα χειριστήρια του Switch event αποσυντονίζονται και χάνουν την σύνδεση τους με την κονσόλα.Η Nintendo σε πρώτη φάση συστήνει ψυχραιμία και προτείνει στους gamers πρώτα να επιβεβαιώσουν ότι τα Joy-Cons του είναι σωστά φορτισμένα, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να παραλείψουν να κατεβάσουν το day 1 patch που βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα χειριστήρια και στην κονσόλα. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να προσπαθήσουν οι users που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την συνδεσιμότητα των Joy-Cons να μειώσουν την απόσταση που τους χωρίζει από το main console unit, ενώ παράλληλα συστήνεται η τοποθέτηση του Switch να γίνεται σε σημεία που δεν υπάρχουν εμπόδια που θα μπορούσαν να διακόψουν την επικοινωνία ανάμεσα στην κονσόλα και στα χειριστήρια (όπως για παράδειγμα πίσω από την TV).

    Nintendo Switch (3)

    Παράλληλα, καλό θα ήταν το Switch να μην τοποθετείται πάνω ή κάτω από μεταλλικά αντικείμενα. Το γεγονός ότι τα Joy-Cons εκπέμπουν στο εύρος της συχνότητας των 2.4GHz, όπως άλλωστε δεκάδες άλλες συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι μας, ενδεχομένως να αποτελέσει πηγή προβλημάτων. Για αυτό και οι υπεύθυνοι της Nintendo προτείνουν η τοποθέτηση του Switch να γίνεται μακριά από… ενυδρεία (τα οποίο λόγω του κινούμενου νερού μπορεί να μπλοκάρουν το εκπεμπόμενο σήμα) και μακριά από φούρνους μικροκυμάτων. Τέλος, το Switch είναι καλό να βρίσκεται τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά από: ηχεία, Wireless access points, laptops, tablets, headsets, printers και ασύρματα τηλέφωνα.

     

    Nintendo Switch (1)

    Ας ελπίσουμε ότι τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά και ότι δεν θα αφορούν μεγάλο αριθμό χρηστών, καθώς εάν η κονσόλα εμφανίζει πραγματικά προβλήματα με όλες τις παραπάνω συσκευές, τότε θα πρέπει να κλειστούμε αποκομμένοι από τον πολιτισμό σε μία σπηλιά ή σε ένα vault του Fallout, εμείς το Switch και μία τηλεόραση…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles