23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Προστατεύστε το MacBook σας από την υπερθέρμανση…

    Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης των φορητών υπολογιστών απασχολεί πολλούς χρήστες. Ο λόγος είναι μάλλον απλός. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν τα προϊόντα τους όλο και μικρότερα. Για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να κάνουν μέρη, όπως τη μητρική πλακέτα, το σκληρό δίσκο αλλά και άλλα ολοένα και μικρότερα. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετήσουν όλα αυτά τα κομμάτια όλο και πιο κοντά το ένα στο άλλο.

    Ο μικροεπεξεργαστής, η μητρική πλακέτα και ο σκληρός δίσκος, όλα παράγουν θερμότητα. Όσο πιο κοντά βρίσκονται μεταξύ τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμότητα που παράγεται. Οι ανεμιστήρες που είναι ενσωματωμένοι στους φορητούς υπολογιστές για την ψύξη αυτών των στοιχείων δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μέσα σε τόσο σφιχτά «όρια». Καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο η θερμοκρασία να πέσει και έτσι καταλήγουμε στην υπερθέρμανση των φορητών μας υπολογιστών. Κι μην ξεχνάτε ότι όταν ένας υπολογιστής υπερθερμαίνεται είναι πιθανό να καταστραφεί…

    Αpple-laptop

    Σε συνεργασία με το secnews.gr, παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του Macbook σας και όχι μόνο βέβαια.

    Μην τοποθετείτε το laptop σας πάνω σε μαξιλάρια, όταν είναι ενεργοποιημένο. Το μαλακό υλικό μπορεί να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία από τις τρύπες εξαερισμού, ειδικά από τους πίσω αεραγωγούς, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση στον υπολογιστή.

    Ποτέ μην τοποθετείτε τίποτα επάνω στο πληκτρολόγιο όταν ο φορητός υπολογιστής βρίσκεται σε λειτουργία με κλειστό το καπάκι. Είναι πιθανό αυτό να κάνει τον υπολογιστή σας να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί επανειλημμένα. Έτσι, μπορεί να παραχθεί μεγάλη θερμότητα, ενώ μπορεί και να αδειάσει και η μπαταρία σας.

    Τερματίστε τη λειτουργία του υπολογιστή  τη νύχτα για να τον αφήσετε να κρυώσει. Αν τον χρησιμοποιείτε περιοδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήστε τον σε κατάσταση αναμονής όταν δεν τον χρησιμοποιείτε. Αυτό θα εξοικονομήσει ενέργεια και θα μειώσει την θερμοκρασία των εξαρτημάτων του φορητού υπολογιστή μειώνοντας και τη συνολική παραγωγή θερμότητας.

    Βεβαιωθείτε ότι το laptop σας είναι πάντα απενεργοποιημένο όταν βρίσκεται σε μια τσάντα.

    Καθαρίστε τις τρύπες του εξαερισμού. Η σκόνη συσσωρεύεται εκεί, γεγονός που τις εμποδίζει και τις αποτρέπει από το να δουλεύουν αποτελεσματικά. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε και μια μικρή ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη από τις τρύπες του εξαερισμού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles