19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πρόστιμο σε επιστήμονα που εμφύτευσε τσιπάκι από ηλεκτρονική κάρτα για τα μέσα μεταφοράς στην παλάμη του

    Δικαστήριο στην Αυστραλία επέβαλε πρόστιμο σε ερευνητή που είχε εμφυτεύσει τσιπάκι από ηλεκτρονική κάρτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην παλάμη του – κι αυτό γιατί δεν είχε εισιτήριο για να δείξει στον ελεγκτή.

    hcmt

    Ο εκκεντρικός 34χρονος επιστήμονας, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει αλλάξει επίσημα το όνομά του σε …Νιάου- Λούντο Ντίσκο Γάμμα Νιάου- Νιάου, είχε επικυρώσει την κάρτα του κανονικά. Όμως όταν ένας ελεγκτής του ζήτησε να του τη …δείξει, δεν μπόρεσε να το κάνει και, κατά συνέπεια, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τα μέσα μεταφοράς χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

    Το δικαστήριο τού επέβαλε πρόστιμο περίπου 140 ευρώ και του ζήτησε, μάλιστα, να πληρώσει και τα έξοδα του δικαστηρίου, που ανέρχονται σε περίπου 630 ευρώ.

    Το υπουργείο Μεταφορών της Αυστραλίας έχει προειδοποιήσει τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς να μην αλλοιώνουν τις ηλεκτρονικές τους κάρτες.

    Έξω από το δικαστήριο ο Νιάου-Νιάου δήλωσε απογοητευμένος, όμως πρόσθεσε ότι θα εξετάσει άλλους τρόπους για να μπορεί να χρησιμοποιεί το εμφυτευμένο τσιπάκι για να πληρώνει για τις μετακινήσεις του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles