17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πρόσβαση σε fiber δίκτυο για όλους και όχι για λίγους

    Δελτίο Τύπου 23/03/2021

    Τα νέα δίκτυα οπτικών ινών είναι το μέλλον της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, καθώς προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία για τους καταναλωτές. Αυτά τα δίκτυα είναι γρηγορότερα από τα συνηθισμένα, εφόσον μεταφέρουν τα δεδομένα των χρηστών μέσω του φωτός, που περνάει από ευέλικτα γυάλινα καλώδια. Ωστόσο, οι τιμές για τέτοιες γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο πρέπει να είναι παράλληλα προσιτές για τους καταναλωτές.

    Τα δίκτυα οπτικών ινών προσφέρουν στην κοινωνία τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες του μέλλοντος σε ταχύτητες φωτός, αναβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και βελτιώνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Οι σύγχρονοι μέθοδοι επικοινωνίας και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά χρειάζονται την μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων γρήγορα, και τα δίκτυα νέας γενιάς έφτασαν να καλύψουν την ανάγκη. Αλλάζουν τα πάντα στην σημερινή εποχή, όπως ο τρόπος που μαθαίνουμε, εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, ζούμε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα σε αυτόν.

    Τα δίκτυα οπτικών ινών είναι επίσης, πολύ αξιόπιστα και δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως παρεμβολές από άλλες πηγές/γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας, καιρικές συνθήκες ή την απόσταση από το δίκτυο του παροχέα.

    Όπως είπε στη παρουσίαση του προϋπολογισμού του υπουργείου του, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος σε δύο χρόνια όλα θα αλλάξουν και πρέπει να είναι καθολική η πρόσβαση σε γρήγορο internet. Μάλιστα, είπε ότι είναι σε εξέλιξη η βελτίωση των υποδομών με κόστος 25 εκατομμύρια ευρώ.

    Ωστόσο, οι συνδέσεις οπτικών ινών που προσφέρονται πρέπει να είναι και σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές. Οι επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή ο καταναλωτής δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικές και ούτε φαίνεται να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του για υπερύψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο.

    Αναλαμβάνοντας της ευθύνες της για την παροχή της καλύτερης σύνδεσης στο διαδίκτυο, η Epic εργάζεται σκληρά για να προσφέρει δίκτυα οπτικών ινών στο σπίτι για όλους τους καταναλωτές σε προσιτές τιμές.

    Στην Epic, θέλουν τα δίκτυα νέας γενιάς να είναι γρήγορα και αξιόπιστα και να προσφέρουν την καλύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο για τους καταναλωτές.  Γι’ αυτό η Epic υπόσχεται στους καταναλωτές ότι και το 2021 θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των δικτύων οπτικών ινών, καθώς θα προσφέρει internet που θα είναι πιο γρήγορο και πιο αξιόπιστο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles