18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πρόταση εξαγοράς 3 δισ. δολαρίων από το Facebook απέρριψε το Snapchat!

    Μία φήμη που μετέδωσε πρώτη η WSJ έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου, σημειώνοντας πως το Snapchat, μία εφαρμογή messaging ιδιαίτερα δημοφιλής σε κάποια μέρη του κόσμου, απέρριψε “γιγαντιαία” πρόταση εξαγοράς από το Facebook αξίας πάνω από 3 δισ. δολαρίων – και μάλιστα σε μετρητά.

    snapchat

    Όπως αντιλαμβάνεστε, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τη φήμη αυτή, που όμως ήταν δύσκολο να περάσει απαρατήρητη, όταν αναφέρεται σε μια πρόταση τόσο μεγάλης αξίας. Αξίζει να θυμηθούμε ότι, πριν λίγο καιρό, το Facebook είχε εξαγοράσει το Instagram έναντι του ένα τρίτου αυτής της προσφοράς, δίνοντας 1 δισ. δολάρια.

    Ο 23χρονος συνιδρυτής του Snapchat, Evan Spiegel, φαίνεται πως απέρριψε την προσφορά, καθώς πιστεύει ότι το app του θα παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη το επόμενο διάστημα, φιλοδοξώντας να μπορεί να έχει στη διάθεσή του μία ακόμη καλύτερη πρόταση μέσα στο 2014 ή να καταφέρει να συγκεντρώσει αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές. Ήδη, τον περασμένο Ιούνιο, η εταιρεία συγκέντρωσε χρηματοδότηση 60 εκατ. δολαρίων, από εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Institutional Venture Partners, με τη συνολική της αξία να αποτιμάται στα 800 εκατ. δολάρια.

    Χρησιμοποιώντας το Snapchat, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα (κυρίως με φωτογραφίες ή videos) τα οποία έχουν το ξεχωριστό χαρακτηριστικό να εξαφανίζονται λίγο μετά το άνοιγμα από τον παραλήπτη τους. Πρόκειται για μία εφαρμογή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους εφήβους, κάτι που έχει λάβει υπόψη το Facebook, το οποίο θέλει να ενισχύσει το νεανικό κοινό του, μετά και από έρευνες -στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κυρίως- που αναφέρουν ότι οι χρήστες νεαρής ηλικίας απομακρύνονται από το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg.

    Τώρα απομένει να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα και αν το Facebook θα καταθέσει και επόμενη πρόταση στον Spiegel και την ομάδα του ή θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες εξαγοράς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles