20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πρώτες ματιές στα νέα PSVR controllers για το PlayStation 5!

    Η Sony δίνει μεγάλη βαρύτητα στο VR gaming, καθώς πρόθεση της είναι να συνεχίσει να επενδύει σε αυτό. Εν αναμονή λοιπόν του επόμενου VR headset της που βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού, ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming παρουσίασε τα νέα next-gen PSVR controllers. Τα νέα χειριστήρια αμέσως διακρίνονται για το «σφαιρικό» τους σχήμα και στόχος της Sony είναι να περάσει στα VR controller της την ευκολία και την εκπληκτική άνεση που προσφέρει το DualSense στο χρήστη.

    Το ζητούμενο εδώ για τη Sony είναι η μεγαλύτερη ελευθερία και τα next-gen controllers για το VR gaming διαθέτουν σκανδάλες δυναμικής απόκρισης, υποστηρίζουν haptic feedback, εξελιγμένο movement tracking και τεχνολογία ανίχνευσης του αγγίγματος των δαχτύλων (Finger Touch Detection). Σύμφωνα με Hideaki Nishino, senior vice president of platform planning & management της Sony, τα εν λόγω controllers μπορούν να ανιχνεύσουν τις κινήσεις των δαχτύλων, χωρίς να χρειάζεται ο gamer να «πιέσει» σε συγκεκριμένες περιοχές που είναι τοποθετημένος ο αντίχειρας, ο δείκτης και τα υπόλοιπα δάχτυλα του. Αυτή είναι μια λειτουργία, η οποία επιτρέπει στον χρήστη τους να πραγματοποιεί φυσικά gestures κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

    Τα φουτουριστικά αυτά controllers θα βρίσκονται στα χέρια των game developers πολύ σύντομα και σίγουρα θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό μέσο για να «δοκιμαστούν» πολλές τεχνικές, οι οποίες εν συνεχεία θα μετουσιωθούν σε gameplay στα μελλοντικά VR games του PS5.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles