18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πρώτη σύλληψη για το Heartbleed στον Καναδά

    Το internet αιμορραγεί εξ’ αιτίας του Heartbleed (pun intended) και στον Καναδά δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως μετέδωσε η Calgary Herald, εφημερίδα του Calgary, στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο άνθρωπος πίσω από την επιδρομή στο Canadian Revenue Agency (με άλλα λόγια… την καναδική εφορία)!

    heartbleed-canada

    Ο 19χρονος Stephen Arthuro Solis-Reyes (αγόρι μου, κανονικά θα έπρεπε να σε συλλάβουν μόνο και μόνο για το όνομα-σιδηρόδρομο που έχεις) από το Λονδίνο του Ontario (!), αντιμετωπίζει κατηγορίες για μη εγκεκριμένη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση και χρήση δεδομένων. Οι έρευνες διήρκεσαν πέντε μέρες και στον Solis-Reyes καταλογίζουν πως την περασμένη Παρασκευή, πριν η εφορία της χώρας κλείσει τις τρύπες που τις άνοιξε ο Heartbleed, όρμηξε στα αρχεία της και απέκτησε πρόσβαση σε κάμποσα δεδομένα, αρκετά εκ των οποίων περιελάμβαναν οικονομικά στοιχεία φορολογούμενων.

    Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε πως έχει αναλάβει να ενημερώσει τους πολίτες των οποίων τα στοιχεία εκτέθηκαν (είναι περισσότεροι από 900) ενώ ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης κάμποσων ετών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles