20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Προβλήματα για την LeEco στις H.Π.Α, καθώς αναγκάζεται να πουλήσει την έκταση της στην Silicon Valley!

    Πριν από μερικούς μήνες είχαμε αναφερθεί στο μεγάλο άνοιγμα που φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει να κάνει η LeEco στην αγορά των Η.Π.Α, με τη δημιουργία μάλιστα ενός ειδικού κέντρου (με την ονομασία “EcoCity”), το οποίο θα αποτελούσε το “σπίτι” 12.000 και πλέον υπαλλήλων. Η εταιρεία που αποτελεί μία από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Κίνα θα κυκλοφορούσε στην Αμερική τόσο τηλεοράσεις όσο και κινητά τηλεφώνα, παρόλα αυτά τα πράγματα από ότι φαίνεται δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά, καθώς λίγους μήνες από τότε που η EcoCity άνοιξε τις πύλες της, η LeEco πούλησε την συγκεκριμένη έκταση σε άλλη κινεζική εταιρεία (Genzon group) έναντι του ποσού των 260 εκατομμυρίων δολαρίων.

    leeco-le-2-top-features

    Η επίσημη τοποθέτηση της LeEco είναι ότι η κινεζική εταιρεία σε αυτή τη φάση αναζητάει νέους επενδύτες, οι οποίοι θα την στηρίξουν περισσότερο στο οικονομικό πεδίο και θα την βοηθήσουν να επεκταθεί κι άλλο. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα ενδεχομένως να είναι τελείως διαφορετική, καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Reuters η εταιρεία αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση την επιβίωση της και τη συνέχιση των εργασιών της επί αμερικανικού εδάφους. Μάλιστα, όπως λέγεται αυτή τη στιγμή η LeEco έχει μειώσει αισθητά τον αριθμό των εργαζομένων της στις Η.Π.Α, ενώ υπάρχουν φήμες ότι δυσκολεύεται να πληρώσει τα χρέη της σε προμηθευτές και συνεργάτες. Σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τελικά η πορεία της LeEco στις Η.Π.Α και εάν θα καταφέρει να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles