16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    PS4: Απαντήσεις σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα που έχεις!

    «Το Απόλυτο FAQ» όπως το καλεί η Sony. Η κυκλοφορία του πολυπόθητου PS4 πλησιάζει και η Sony σκέφτηκε –και πολύ καλά έκανε- να δημοσιεύσει μια τεράστια λίστα με τις πιο συχνές ερωταπαντήσεις όσον αφορά τη νέα της κονσόλα. Τα παιδιά που διαχειρίζονται την ελληνική κοινότητα του PlayStation έκαναν εξαιρετική δουλειά μεταφράζοντας το ξένο FAQ στα ελληνικά. Παρακάτω σου το παραθέτουμε ατόφιο…

    ps4-faq (1)

    Πότε θα κυκλοφορήσει;

    Το PS4 σύστημα θα κυκλοφορήσει στις 15, Νοεμβρίου, 2013 στη Βόρεια Αμερική.

    Πότε θα κυκλοφορήσει το PS4  σε άλλες χώρες και περιοχές;

    • Βόρεια Αμερική: 15 Νοέμβρη 2013 – Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες

    • Ευρώπη 29 του Νοέμβρη 2013 (οι χώρες συμπεριλαμβάνονται στην παρακάτω λίστα): 29 του Νοέμβρη 2013 – Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο)

    • Λατινική Αμερική: 29 Νοεμβρίου 2013 – Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Μεξικό, Παναμάς, Περού

    • Ιαπωνία – 22 Φεβρουαρίου, 2014

    • Περιοχές της Ασίας: Στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2013

    • Αραβικά κράτη του Κόλπου και Ελλάδα: Στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2013

    • Άλλες περιοχές: Αναμένεται ανακοίνωση

    Τι περιλαμβάνει το κουτί του λανσαρίσματος;

    Περιλαμβάνεται ένα PS4 σύστημα με ένα  σκληρό δίσκο χωρητικότητας  500GB, ένα ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4, ένα micro-USB καλώδιο για φόρτιση του DUALSHOCK 4, ένα μονοφωνικό-headset για voice chat, ένα καλώδιο τροφοδοσίας (1.5 μ), και ένα HDMI καλώδιο (2,0 μ).

    Ποιες θύρες εισόδου / εξόδου και χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας  υποστηρίζει το PS4;

    HDMI out, ψηφιακή έξοδο (optical audio), Ethernet, δύο θύρες USB 3.0 και μία βοηθητική υποδοχή που προορίζεται για την  PlayStation  κάμερα. Το PS4 διαθέτει υποστηρίζει  την οικογένεια προτύπων  802.11 b / g / n για ασύρματη σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi και Bluetooth 2.1 για συνδεσιμότητα με το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4.

    Το PS4 σύστημα απαιτεί εξωτερικό “μετασχηματιστή”;

    Το PS4 σύστημα είναι σχεδιασμένο με μία εσωτερική παροχή ισχύος, έτσι ώστε να μην απαιτείται κάποιος   εξωτερικός “μετασχηματιστής”.

    Θα μπορούν οι  χρήστες  να αντικαταστήσουν τον σκληρό δίσκο των 500 GB του PS4 συστήματος; Τι μεγέθη σκληρού δίσκου θα υποστηρίζονται;

    Οι PS4 ιδιοκτήτες θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν το  σκληρό δίσκο του PS4 συστήματος. Ο  σκληρός δίσκος του PS4 συστήματος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση  παιχνιδιών που έχουν ληφθεί  και περιεχόμενο βίντεο, αρχεία αποθήκευσης παιχνιδιών, gameplay βίντεο και εικόνες, και πολλά άλλα.

    Ποίοι τύποι σκληρών δίσκων  χρησιμοποιούνται στο PS4 σύστημα;

    Το PS4 σύστημα είναι εξοπλισμένο με 5400 RPM SATA II σκληρό δίσκο. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εγκαταστήσουν ένα νέο σκληρό δίσκο, εφ όσον  συμφωνεί με τα πρότυπα αυτά και δεν έχει ύψος μεγαλύτερο από 9,5 χιλιοστά.

    Θα μπορούν οι χρήστες να συνδέσουν  έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να επεκτείνουν το χώρο  αποθήκευσης  του συστήματος PS4;

    Όχι, αυτή η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται από το PS4.

    Ποιες είναι οι διαστάσεις του PS4 συστήματος;

    Οι διαστάσεις του PS4 συστήματος είναι περίπου 275 (πλάτος) x 53 (ύψος) × 305 χιλιοστά (μήκος), με εξαίρεση τη μεγαλύτερη προβολή. Το βάρος του είναι περίπου 2,8 κιλά (6,1 λίβρες).

    Σε ποιές χρωματικές παραλλαγές θα προσφέρεται στο λανσάρισμα;

    Το χρώμα του μοντέλου κατά την έναρξη θα είναι “Jet Black”

    Μπορώ να βάλω PS4 το σύστημά μου σε όρθια θέση, όπως το σύστημα PS3;

    Ναι, το PS4 σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση. Στην κατακόρυφη θέση όμως συνιστάται  η χρήση κάθετης βάσης.

    To hardware  του PS4 συστήματος ξεπερνά το αντίστοιχο του PS3 ;

    Το PS4 σύστημα  έχει 10πλάσια  επεξεργαστική ισχύ του συστήματος PS3. Το σύστημα διαθέτει μια βελτιστοποιημένη σχεδίαση που διαθέτει  μια ενοποιημένη 8GB υψηλής ταχύτητας GDDR5 RAM, οκταπύρηνη X86 CPU, και ένα ισχυρό επεξεργαστή γραφικών. Σε γενικές γραμμές, το PS4 σύστημα θα επιτρέπει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να αποδώσουν μεγαλύτερους και πιο λεπτομερείς κόσμους από ό, τι θα μπορούσαν με το σύστημα PS3. Πιο ρεαλιστικά μοντέλα φωτισμού, πιο σύνθετη φυσική και εφέ σωματιδίων, πιο ρεαλιστικές  και με μεγαλύτερη ποικιλία κινήσεις των χαρακτήρων, πιο έντονο περιβάλλον και υφές αντικειμένων, υψηλότερη ανάλυση οθόνης (έως και 1080p), υψηλότερο ρυθμό καρέ (έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο), μεγαλύτερους multiplayer αγώνες και ακόμη περισσότερα θα είναι πλέον εφικτά χάρη στο επόμενης γενιάς hardware του PS4 συστήματος.

    Τι μπορείτε να πείτε για την μονάδα επεξεργασίας γραφικών του συστήματος PS4 (GPU);

    Η μονάδα επεξεργασίας γραφικών του συστήματος (GPU) περιλαμβάνει μια ενιαία συστοιχία 18 Υπολογιστικών μονάδων, οι οποίες παράγουν συλλογικά 1.84 teraflops  επεξεργαστικής δύναμης που μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιηθεί σε γραφικά, σε διαδικασίες προσομοίωσης, ή ένα μίγμα και των δύο. Το PS4 είναι επίσης εξοπλισμένο με 8 GB ενοποιημένη μνήμη συστήματος, διευκολύνοντας τη δημιουργία παιχνιδιών και αυξάνοντας  τον πλούτο του περιεχομένου που δύναται να επιτευχθεί Η υψηλής ταχύτητας GDDR5 χρησιμοποιείται για αυτή τη μνήμη, δίνοντας στο σύστημα συνολικά 176 GB / δευτερόλεπτο  εύρους ζώνης και περιθώρια για περαιτέρω ώθηση στην απόδοση των γραφικών.

    Πότε  ξεκίνησε η ανάπτυξη του PS4 συστήματος;

    Η εταιρεία ξεκίνησε σε θεωρητικό επίπεδο την ανάπτυξη του PS4 συστήματος πριν από πέντε χρόνια, το 2008.

    Ποιος  είναι αυτός που ηγείται της προσπάθειας ανάπτυξης του PS4;

    Το PS4 σύστημα ήταν μια παγκόσμια προσπάθεια της ομάδας  σχεδιασμού προϊόντων της SCEI της, με αναπληροφόρηση από τις WorldWide Studios ομάδες ανάπτυξης, το εταιρικό κέντρο σχεδιασμού της Sony και άλλων. Ένας «βετεράνος»   στην ανάπτυξη παιχνιδιών ο Mark Cerny  ανέλαβε το ρόλο του System Architect για το PS4.

    Ποιες αναλύσεις  θα υποστηρίζει το PS4;

    Το PS4 σύστημα θα υποστηρίζει 480p, 720p, 1080i και 1080p πρότυπα βίντεο μέσω της εξόδου HDMI.

    Θα μπορεί το PS4 σύστημα να υποστηρίξει 4K περιεχόμενο για βίντεο ή παιχνίδια;

    Η υποστήριξη υψηλής ανάλυσης 4K εξόδου για  εικόνες και περιεχόμενο βίντεο είναι υπο εξέταση αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για να μοιραστούν αυτή τη στιγμή. Το σύστημα PS4 δεν υποστηρίζει 4K σήμα για τα παιχνίδια.

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω  μια τηλεόραση τυπικής ευκρίνειας(SD)  με το σύστημα PS4;

    Ναι, εφ ‘όσον η τηλεόραση διαθέτει είσοδο HDMI. Η ανάλυση της HDMI εξόδου του συστήματος PS4 αλλάζει αυτόματα ανάλογα με την τηλεόραση ή την οθόνη με την οποία είναι  συνδεδεμένο. Φυσικά, το PS4 σύστημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει παιχνίδια με πλούσια, υψηλής πιστότητας γραφικά που αποδίδονται καλύτερα σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HD).

    Το PS4 υποστηρίζει αναλογικό βίντεο ή ήχο;

    Όχι ο ήχος και το βίντεο του PS4 συστήματος  μεταδίδονται μέσω HDMI, μια κοινή ψηφιακή υποδοχή που υπάρχει στις περισσότερες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HD). Επιπλέον, το PS4 σύστημα μπορεί να εξάγει 5.1 ή 7.1 ήχο μέσω οπτικής εξόδου ήχου.

    Χρειάζεται να κάνω “επανεκκίνηση ” των  ρυθμίσεων  βίντεο, αν αλλάξω τηλεόραση, όπως συμβαίνει με το PS3;

    Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι απαραίτητη για το PS4 σύστημα.

    Θα μπορεί το PS4 σύστημα να υποστηρίξει οποιοδήποτε 3D περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων και  παιχνιδιών στερεοσκοπικού 3D;

    Τεχνικά, το PS4 σύστημα υποστηρίζει 3D gameplay από την πρώτη ημέρα, αν και δεν υπάρχουν 3D συμβατοί τίτλοι  στο λανσάρισμα.

    Ποια είδης δίσκων μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο PS4 σύστημα;

    Τα παιχνίδια έρχονται σε Blu-ray Disc, η καλύτερη μορφή μέσου που είναι σε θέση να χειρίζονται τις μεγάλες ποσότητες δεδομένων που το PS4 σύστημα απαιτεί.

    Ποια είναι τα οφέλη της νέας τεχνολογίας δίσκων Blu-ray  του PS4 συστήματος;

    Το σύστημα ανάγνωσης δίσκων Blu-ray του  PS4 λειτουργεί σε μεγαλύτερες ταχύτητες από ό, τι το μοντέλο που χρησιμοποιείται στο σύστημα PS3, και περιλαμβάνει μια σειρά από μεγέθη Blu-ray δίσκων.

    Για την αναπαραγωγή παιχνιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε δίσκο στο σύστημα PS4, χρειάζεται να εγκαταστήσω δεδομένα στο σκληρό δίσκο;

    Ναι, όλα τα  παιχνίδια PS4 που είναι σε Blu-ray Disc πρέπει να αποθηκεύονται προσωρινά στο σκληρό δίσκο για να εξασφαλιστεί μια ομαλή εμπειρία παιχνιδιού. Ωστόσο, σε ορισμένους μπορεί να μην χρειαστεί να περιμένετε τα δεδομένα να  αποθηκευτούν πλήρως πριν ξεκινήσετε να παίζετε. Για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή παιχνιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε δίσκο, οι χρήστες θα πρέπει να τοποθετήσουν το δίσκο του παιχνιδιού στο σύστημα PS4 όπως ακριβώς και στο σύστημα PS3.

    Αν έχω νοικιάσει ένα δίσκο παιχνιδιού, και στη συνέχεια αποφασίσω οτι θέλω να το αγοράσω ψηφιακά, μπορώ να χρησιμοποιήσω την εγκατάσταση για να αποφευχθεί η λήψη  του και να το ενεργοποιήσω αγοράζοντας μόνο την άδεια;

    Όχι, σε αυτό το παράδειγμα θα πρέπει να διαγράψετε τα δεδομένα εγκατάστασης από το δίσκο και να εγκαταστήσετε πλήρως την ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού.

    Θα μπορώ να παρακολουθήσω ταινίες Blu-ray στο σύστημα PS4;

    Ναι, θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στο PS4 την ενημέρωση συστήματος. 1.50, και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα βίντεο για Blu-ray Disc μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να  δείτε Blu-ray Disc ταινίες και DVD βίντεο.

    Μπορώ να ακούσω CD ήχου χρησιμοποιώντας το PS4 σύστημα;

    Όχι, το σύστημα PS4 δεν υποστηρίζει CD ήχου.

     

    Για περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις έλα στο gameslife.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles