14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    PS4 Pro Review: “Το console gaming γίνεται… PROfessional”!

    Σε περίπτωση που δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, έχουν περάσει 3 χρονάκια από την αρχική κυκλοφορία του PS4. Από τότε έχει κυκλοφορήσει σε επανασχεδιασμένη slim έκδοση, όπως άλλωστε είχε γίνει και με το PS3. Όμως το πιο σημαντικό… «Neo» είναι η κατασκευή μίας ξεχωριστής PS4 συσκευής από τη Sony, το PS4 Pro, που διατίθεται πλέον παράλληλα με το απλό PS4. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το επερχόμενο Xbox One Scorpio της Microsoft, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των παιχνιδομηχανών που συνυπάρχουν δύο εκδόσεις κονσόλας σε μία γενιά! Εμείς στο GamesLife.gr ήμασταν ανάμεσα στους πρώτους που παραλάβαμε το PS4 Pro από την ίδια τη Sony, ώστε να σας μεταφέρουμε έγκαιρα τις εντυπώσεις μας την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του.

    ps4-pro-dl-4

    Hardware

    Το PS4 Pro ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή του PS4 Slim, με τη διαφορά ότι διαθέτει άλλη μία «φέτα». Έτσι αυξάνεται το μέγεθος του, όμως εμφανισιακά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, ενώ φυσικά υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό του για να φιλοξενήσει το αναβαθμισμένο hardware, το σύστημα ψύξης που απαιτεί αυτό, αλλά και το ισχυρότερο τροφοδοτικό. Επίσης έχει αλλάξει η υποδοχή τροφοδοσίας, που είναι και αυτή μεγαλύτερη, ενώ το συνοδευόμενο καλώδιο είναι τύπου schuko. Στο χειριστήριο DualShock4 έχει προστεθεί μία γραμμή LED στο touchpad, που δείχνει τα ίδια χρώματα με τη μπροστινή φωτεινή επιφάνεια. Τα trigger buttons και το directional pad έχουν πλέον γκρι αντί για μαύρα πλήκτρα. Ειδικά τα πλήκτρα του d-pad όμως έχουν μία σαφώς βελτιωμένη, πιο στιβαρή αίσθηση στο πάτημα τους.

    ps4-pro-dl-8

    ps4-pro-dl-5

    Software

    Ουσιαστικές διαφορές στο interface του λειτουργικού συστήματος δεν υπάρχουν. Έχει προστεθεί φυσικά η επιλογή για αναλύσεις 4K στα video options, ενώ αν συνδέσετε τη συσκευή σε 4K panel θα λάβετε αυτόματα μία ειδοποίηση ότι η τηλεόραση σας υποστηρίζει μεγαλύτερη ανάλυση. Αντίστοιχα, αν φορτώσετε κάποιο από τα παιχνίδια που έχουν ήδη προσαρμοστεί σε 4K περιβάλλον, ετοιμαστείτε να κατεβάσετε μεγάλα patches για να εκμεταλλευτείτε τα νέα features. Χαρακτηριστικά, τα updates των τίτλων που δοκιμάσαμε εμείς ήταν περίπου 9GB το καθένα! Φυσικά το PS4 Pro προσφέρει τη βέλτιστη δυνατή υποστήριξη για το PlayStation VR, που όμως δεν είχαμε την ευκαιρία να… λιώσουμε ακόμα.

    ps4-pro-dl-7

    ps4-pro-dl-6

    Games

    Επιλέξαμε κάποια «δυνατά» παιχνίδια για να δοκιμάσουμε τις ικανότητες του PS4 Pro αλλά και για να διαπιστώσουμε τις αλλαγές που μπορείτε να περιμένετε αν προχωρήσετε στην αναβάθμιση. Το Deus Ex: Mankind Divided έχει εκπληκτικά textures – ειδικά τα πρόσωπα μοιάζουν πλέον σχεδόν αληθινά. Από την άλλη, το ισχυρότερο hardware απλά εξισορροπεί τις επιδόσεις σε 4K, οπότε συνεχίζουν να υφίστανται κάποια διάσπαρτα frame drops που είχαμε παρατηρήσει στην έκδοση για το απλό PS4 σε 1080p. Το δε Uncharted 4: A Thief’s End όχι μόνο δείχνει σαν ζωντανή περιπέτεια, αλλά το gameplay κυλάει 100% ομαλά, χωρίς την παραμικρή μείωση στο frame rate. Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ανέκαθεν οι exclusive τίτλοι των κονσολών PlayStation ήταν τεχνικά άψογοι, συγκριτικά με αυτούς που κυκλοφορούσαν σε περισσότερες πλατφόρμες.

    ps4-pro-dl-1

    Pro… or against?

    Το τελικό συμπέρασμα παραμένει ότι με το PS4 Pro όχι μόνο θα δείτε διαφορά, αλλά αν δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα στον οπτικό τομέα είναι no-brainer η απόκτηση του. Ειδικά σε συνδυασμό με AAA games που σχεδιάζονται εξ αρχής ως 4K, όπως το επερχόμενο Mass Effect: Andromeda! Μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά στο σχετικό βίντεο που ετοιμάσαμε για εσάς. Έχει τη σύγκριση του Pro με το απλό PS4, αλλά και ενδεικτικό gameplay από τους δύο τίτλους που δοκιμάσαμε…

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles