11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ψάχνετε δουλειά σε κάποιον τεχνολογικό κολοσσό όπως η Google ή το Facebook; Ιδού ποια συνέντευξη θα σας δυσκολέψει περισσότερο

    Τα στατιστικά λένε ότι από τους 100 μηχανικούς λογισμικού, μόνο το 1% ανοίγει δική του εταιρεία, ενώ το 99 % απορροφούνται από σε κάποια επιχείρηση τεχνολογίας. Έχοντας αποφασίσει να διεκδικήσουν λοιπόν μια θέση εργασίας σε μία κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, όπως το Facebook, η Google, η Apple ή η Dropbox, το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε αυτούς και μια προσοδοφόρα καριέρα είναι η συνέντευξη.

    dropbox-office

    Ποια συνέντευξη όμως είναι η πιο δύσκολη από όλες, σύμφωνα με το σχετικό θέμα που βρήκαμε στο secnews.gr;

    Ο Shankar Joshi, μηχανικός Cloud στην PYPL, προσπαθεί να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

    “Θα δοκιμάσω να σας απαντήσω με ένα διαφορετικό τρόπο. Η δυσκολία εξαρτάται από την εμπειρία και την τεχνογνωσία του υποψηφίου. Επομένως, ας επικεντρωθούμε στη συνολική εμπειρία των συνεδριών της συνέντευξης. Έχω κάνει δύο συνεντεύξεις με την Dropbox. Δεν θα έλεγα ότι ήταν δύσκολες. Αλλά σίγουρα καλύτερες από ό,τι οποιαδήποτε άλλη συνέντευξη ;έως σήμερα. Ήμουν σαφώς σε θέση να απαντήσω στις ερωτήσεις, αλλά θα πρέπει να έχεις κάτι περισσότερο από καλή πρακτική για να βρεις ιδέες για τέτοιες ερωτήσεις. Οι μηχανικοί του Dropbox είναι πραγματικά σαφείς σε αυτό που ψάχνουν. Θα είστε σε θέση να αποφασίσετε αν η συνέντευξη πήγε καλά ή όχι, πριν ακόμα σας απαντήσουν. Η συνέντευξή μου με το Facebook είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι απαντήσεις στις περισσότερες από τις ερωτήσεις ήταν αρκετά προφανείς. Εγώ προσωπικά δεν περίμενα κάτι τέτοιο, αλλά αυτό εξαρτάται απόλυτα από την ομάδα. Η εμπειρία για μερικούς από τους φίλους ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική. Η Google. Για να δούμε. Από πού να ξεκινήσω; Μην ξαφνιαστείτε αν πιστεύετε ότι τα πήγατε καλά αλλά στο τέλος δεν πάρετε καμία απάντηση από την εταιρεία. Μπορείτε να διαβάσετε τόνους τέτοιων κακών εμπειριών. Μπορεί να καταλήξετε να κάνετε μια παράξενη συνέντευξη που δεν καταλαβαίνετε τι λέτε. Εγώ ο ίδιος γνωρίζω τρία άτομα που είχαν τέτοιες εμπειρίες, παρά το γεγονός ότι ήταν φανταστικοί προγραμματιστές. Ανακεφαλαιώνοντας, συγκρίνοντας τις εμπειρίες έχουμε – Dropbox > Facebook > Google.»

    Μία άλλη κοπέλα η Jessica Shu σημειώνει:

    ¨Έχω κάνει συνέντευξη και με τους τρεις και θα ήθελα να συμφωνήσω με τους περισσότερους ανθρώπους στην άποψή τους για το βαθμό δυσκολίας των συνεντεύξεων: Dropbox  >  Google > Facebook. Ωστόσο, μου προσφέρθηκε θέση στο Dropbox, παρ’ όλο που έχασα μια ερώτηση.

    Η Lucy Geo επιβεβαιώνει αυτό που οι δύο παραπάνω έχουν πει:

    Μακράν η Dropbox. Έχουν μία από τις καλύτερες ομάδες μηχανικής στην Valley. Έχω ακούσει ότι τo Facebook έχει κατά μέσο όρο πιο δύσκολες συνεντεύξεις από τη Google, αλλά σε μένα προσωπικά, η Google μου έδωσε πολύ πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles