20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Ψήφος υπέρ της χορήγησης ασύλου στον Edward Snowden από το Ευρωκοινοβούλιο

    Σε μία απόφαση την οποία ο Edward Snowden χαρακτήρισε μέσω twitter ως “game changer”, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ ενός ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να του επιτρέπεται να αναζητήσει ασφαλές άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    edward snowden asylum

    285 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 281 κατά, σε ένα ψήφισμα το οποίο δεν είναι δεσμευτικό, αποτελεί ωστόσο μία ισχυρή τοποθέτηση που καλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ να παρέχουν προστασία στον Snowden. Βουλευτές που ψήφισαν υπέρ, χαρακτήρισαν τον Edward Snowden ως“υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και προέτρεψαν τα κράτη-μέλη να “αποσύρουν οποιαδήποτε ποινική δίωξη” εναντίον του και να του “παράσχουν προστασία, εμποδίζοντας συνεπώς την έκδοσή του ή την παράδοση σε τρίτους”.

    Ο Wolfgang Kaleck, δικηγόρος του Snowden στο Βερολίνο, δήλωσε ότι ο πελάτης του χαιρετίζει την κίνηση, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως “αυτό δεν είναι ένα πλήγμα ενάντια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά ένα χέρι που εκτείνουν οι φίλοι. Μία ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά”.

    O Snowden ζει στη Μόσχα από τον Ιούνιο του 2013, έχοντας λάβει προσωρινό άσυλο (το οποίο έχει παραταθεί στα τρία έτη) από τη Ρωσική κυβέρνηση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles