18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης φαίνεται να έχει τεθεί η αποκρατικοποίηση της Cyta

    cyta kentrika grafia

    Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης φαίνεται να έχει τεθεί το θέμα της αποκρατικοποίησης της Cyta, καθώς η πρώτη «κίνηση» αναμένεται να γίνει εντός των αμέσως επόμενων ημερών, με την προώθηση στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση, σχετικού νομοσχεδίου που προνοεί τη δημιουργία δύο ξεχωριστών «Cyta», της μίας που θα ιδιωτικοποιηθεί και της δεύτερης που θα μετατραπεί σε κρατική εταιρεία. Επιπρόσθετα, ένα άλλο γεγονός που ενισχύει τα πιο πάνω, είναι ότι ο υπουργός οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, δείχνει να «επείγεται» να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της Cyta το συντομότερο, γνωρίζοντας ενδεχομένως ότι η Τρόικα, απαιτεί την έγκριση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ως «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

    Η όλη κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη πιο πιεστική, αφού το πιθανότερο είναι ο υπουργός οικονομικών να επικαλεστεί την στενότητα των χρονικών ορίων και να ζητήσει την έγκριση του νομοσχεδίου οπωσδήποτε πριν το επόμενο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 11 Σεπτεμβρίου 2015.

    Έντονες αντιδράσεις των συντεχνιών της Cyta  

    Ωστόσο, η πρόθεση του υπουργού οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη να προωθήσει άμεσα στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση το νομοσχέδιο για τη μετατροπή της Cyta σε ιδιωτική εταιρεία, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συντεχνιών της Cyta, αφού εκτός όλων των άλλων, το εν λόγω νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται από  κανένα άλλο σχετικό νομοσχέδιο αναφορικά με τις εξασφαλίσεις των εργαζομένων στον Ημικρατικό Τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό.

    Ειδικότερα, οι συντεχνίες θεωρούν την ενέργεια προώθησης μόνο του νομοσχεδίου για μετατροπή της Cyta σε ιδιωτική εταιρεία και μιας 2ης που θα είναι κρατική, ως πράξη αθέτησης των συμφωνηθέντων και κυρίως ως ενέργεια που αφήνει σοβαρά εκτεθειμένους όλους τους εργαζόμενους.

    Πάντως, σε προχθεσινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό οικονομικών πήραν την υπόσχεση ότι σήμερα θα λάβουν το τελικό κείμενο του πλαισίου που αφορά την διασφάλιση των εργαζομένων της Cyta, το οποίο, αφού το μελετήσουν θα συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις για να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση στους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles