14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ψυχανάλυση, Υπηρέτριες, Dancing… Penguins on Ice και Τυραννόσαυροι


    Με τα Tungsten και Ξεναγός να συγκεντρώνουν όλη την προσοχή μας αυτή την εβδομάδα μιας και μιλάμε για δύο πολύ σημαντικές ελληνικές παραγωγές (διαβάστε περισσότερα εδώ), ρίχνουμε μία ματιά και στις υπόλοιπες ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους.

    Μία Επικίνδυνη Μέθοδος
    Ο David Cronenberg ανέκαθεν ένοιωθε μία ιδιαίτερη γοητεία για τα μυστήρια του μυαλού και του σώματος και έτσι ένα σενάριο που αναφέρεται στην ανακάλυψη της ψυχανάλυσης, σίγουρα θα τον έκανε να μην μπορεί να καθήσει ήρεμα στην καρέκλα του.
    Το concept ουσιαστικά είναι η προσαρμογή του θεατρικού έργου A Talking Cure του Christopher Hampton, που εστιάζει στην σχέση του ανάμεσα στον Σίγκμουντ Φρόιντ (Viggo Mortensen) και του προστατευόμενού του Καρλ Γιουνγκ (Michael Fassbender), που στην πορεία θα βρεθεί απέναντί του. Η αιτία δεν είναι άλλη από μία γυναίκα (Keira Knightley… που ορισμένοι θεωρούν ως τον αδύναμο κρίκο του φιλμ), που αρχικά θα αναλάβει ο Γιουνγκ, αλλά αυτή η ασθενής στην πορεία θα καταγοητεύσει τους πάντες, με τον Φρόιντ να αποφασίζει να εισχωρήσει βαθιά στο μυαλό της. Ο Cronenberg δραματοποιεί όχι μόνο την κόντρα και τη φθορά που υπήρξε ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους, αλλά επίσης ζουμάρει επάνω στη γέννηση των ριζοσπαστικών θεωριών που γεννήθηκαν, για το υποσυνείδητο, τον έρωτα και το θάνατο.

    Υπηρέτριες
    To φιλμ που βασίστηκε στο δημοφιλέστατο best-seller The Help, της Kathryn Stockett, είχε καταφέρει το καλοκαίρι να κατακτήσει την κορυφή του box office επί τρεις σερί εβδομάδες, κατατροπώνοντας ένα σωρό action movies. Αναφέρεται στην ιστορία μίας επίδoξης συγγραφέως και δημοσιογράφου που παίρνει συνεντεύξεις από μαύρες υπηρέτριες που εργάζονται σε σπίτια λευκών αστικών οικογενειών, με σκοπό να γράψει για τις εμπειρίες τους. Πολλοί υποστήριξαν πως το φιλμ δεν ρισκάρισε, μιλώντας εκ του ασφαλούς για τον αγώνα των μαύρων για να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα, ωστόσο το κοινό του έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη, προκαλώντας ένα αξιοσημείωτο σούσουρο στους κινηματογραφικούς κύκλους. Στο φιλμ του Tate Taylor πρωταγωνιστούν οι Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Alison Janney και Mike Vogel.

    Happy Feet 2 3D
    Elijah Wood, Pink, Elizabeth Daily, Sofía Vergara, Robin Williams, Matt Damon, Brad Pitt… Μήπως προσέξατε ποιοι δανείζουν τις φωνές τους στο sequel του animation που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2007; Κανείς δεν θέλει να λείψει από τις νέες χορευτικές περιπέτειες των μικρών πιγκουίνων στην Ανταρκτική. Ο George Miller που είχε καταπλήξει με το πρώτο φιλμ, αναλαμβάνει και το δεύτερο, με την 3D τεχνολογία να είναι έτοιμη να χορέψει τρελές κλακέτες. Καλά το teaser trailer δεν υπάρχει…

    Τo Σπίτι των Ονείρων
    Να αρχίσουμε από το lifestyle κερασάκι; Στο σετ αυτής της ταινίας ερωτεύτηκαν οι Daniel Craig και Rachel Weisz και πλέον αποτελούν αχώριστο ζευγάρι. Στα του φιλμ τώρα, ο Jim Sheridan (My Left Foot, In the Name of the Father, In America), σκηνοθετεί τη ζωή μίας συνηθισμένης οικογένειας που μετακομίζει από τη Νέα Υόρκη στην κωμόπολη του Νιου Ίνγκλαντ. Όμως το σπίτι που επιλέγουν, είχε υπάρξει το μέρος όπου είχαν δολοφονηθεί μία μητέρα και τα παιδιά της. Πιθανόν από τον πατέρα…

    Τυραννόσαυρος
    Μαζί με το Tungsten αποτελούν το απαιτητικό, ζόρικο πακέτο ταινιών της εβδομάδας. Ο Paddy Considine αποφασίζει να συνεχίσει πίσω από την κάμερα, αφήνοντας τις ερμηνείες (αν δεν έχετε δει το Dead Man’s Shoes απλά χάνετε…). Εδώ ο συγκλονιστικός Peter Mullan, που αξίζει να πούμε πως δεν έχει παίξει μία μέτρια σκηνή στη ζωή του, υποδύεται τον αλκοολικό, βίαιο, άνεργο χήρο! Το τζακ ποτ της αυτοκαταστροφής του θα φροντίσει να το αλλάξει η αφοσιωμένη χριστιανή Olivia ColmanΕιδικό Βραβείο Επιτροπής και βραβείο Σκηνοθεσίας στο Sundance, Βραβείο Κοινού στους φετινούς «Ανοιχτούς Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles