21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Πτήση drone στο Ρέμα της Χελιδονούς – Χαρτογράφηση των επικίνδυνων περιοχών για πλημμύρες

    Είναι γνωστό ότι η ακρίβεια καταγραφής ενός drone μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και στη διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές, όπως είναι για παράδειγμα οι πλημμύρες. Στο πλαίσιο αυτό, μια δοκιμαστική πτήση drone, με στόχο τη χαρτογράφηση επικίνδυνων για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων περιοχών πραγματοποιήθηκε στο Ρέμα της Χελιδονούς. Το παρών έδωσαν οι υπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Το drone που παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών θα συμβάλλει στην αποτύπωση περιοχών που εμφανίζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, όπως για παράδειγμα ρεμάτων, με σκοπό να αξιολογείται η κατάστασή τους και να προχωρά η αποκατάστασή τους.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μέσω της συνεργασίας του με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σκοπός είναι να αξιοποιηθούν και να διαχειριστούν τα νέα τεχνολογικά μέσα ώστε να επιτευχθεί η πρόληψη των φυσικών καταστροφών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουαλία: Με drone έσωσε η Αστυνομία αγνοούμενο 83χρονο με άνοια (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles