17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Πτωτική τροχιά ακολούθησε το 3ο τρίμηνο του 2019 η παγκόσμια αγορά υποδομών Πληροφορικής για Cloud

    Καθοδική πορεία ακολούθησε κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 η παγκόσμια αγορά υποδομών Πληροφορικής για Cloud. Οι πωλήσεις των προϊόντων, που σχετίζονται με την υποδομή IT για Cloud (server, enterprise storage και Ethernet switch), μειώθηκαν κατά 1,8%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC η συνολική αγορά των υποδομών ΙΤ για το Cloud μειώθηκε συνολικά στη διάρκεια του 3ου τριμήνου του 2019 εξαιτίας της απόδοσης των πωλήσεων για public Cloud, Η πτώση ήταν της τάξης του 3,7% με τη συγκεκριμένη κατηγορία να περιορίζεται στα $11,9 δισ. Αν και θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για υποδομές Cloud, το μερίδιο της κατηγορίας εκτιμάται ότι πιέστηκε στο σύνολο της χρήσης του 2019 στα $44 δισ.

    Παράλληλα, ενώ η ζήτηση για ιδιωτικές υποδομές Πληροφορικής cloud εξακολουθεί να αυξάνεται, το μερίδιο των δημόσιων υποδομών, όπως εκτιμάται, θα συνεχίσει να μειώνεται ελαφρά και τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, το 3ο τρίμηνο, τα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων για ιδιωτικές υποδομές cloud αυξήθηκαν κατά 3,2%, φτάνοντας σχεδόν $5 δισ.

    Συνολικά, η IDC εκτιμά ότι οι δαπάνες σε αυτήν την προϊοντική κατηγορία αυξήθηκαν κατά 7,2% σε ετήσια βάση το 2019 σε $21,4 δισ. Αθροιστικά, οι δαπάνες για τις υποδομές Πληροφορικής του cloud ξεπέρασαν το 3ο τρίμηνο του 2019 τις δαπάνες για μη-cloud υποδομές ΙΤ, αντιπροσωπεύοντας το 53,4% των εσόδων των παρόχων. Ωστόσο, για το σύνολο της χρήσης του 2019 το μερίδιο της αγοράς υποδομών για cloud βρισκόταν κάτω από το ήμισυ της συνολικής αγοράς των υποδομών Πληροφορικής και συγκεκριμένα στο 49,8%. Το 2020 αναμένεται να είναι το σημείο ανατροπής, με τις δαπάνες για υποδομές πληροφορικής cloud να ξεπερνούν σταθερά το 50%. Σύμφωνα με την ανάλυση της IDC οι σχετικές δαπάνες μειώθηκαν στις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Αντίθετα, οι δαπάνες αυξήθηκαν στην περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας), ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη με ανάπτυξη ήταν η Μέση Ανατολή και η Αφρική (18,1%), ο Καναδάς (4,9%), και η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (4,6%).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles