18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η κάμερα του iPhone 5, ο ήλιος που γίνεται μωβ και μία απάντηση από την υποστήριξη πελατών της Apple

    Κι εκεί που λέγαμε ότι δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με το iPhone 5 μέχρι να μάθουμε την ημέρα κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, έρχεται ένας μωβ ήλιος να μας διαψεύσει. Αλλά και μία απάντηση της υποστήριξης πελατών της Apple, σε ένα κάτοχο iPhone 5, που μας θυμίζει το σκάνδαλο με την κεραία του iPhone 4, όταν ο μακαρίτης ο Steve Jobs έλεγε πως πρέπει να μάθουμε να κρατάμε ΣΩΣΤΑ τη συσκευή.

    Λοιπόν, το πρόβλημα έχει ως εξής. Αρκετοί κάτοχοι iPhone 5 παρατηρούν πως αν κάνουν λήψη μίας φωτογραφίας στο καρέ της οποίας βρίσκεται μία πηγή φωτός (ήλιος, λάμπα, φως αυτοκινήτου), η πηγή αυτή εμφανίζεται… μωβ (ή ροζ, όπως προτιμάτε). Πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε με το iPhone 4S, όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες από το συγκριτικό που έκανε το Mashable. Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί αρχικά από χρήστες που σχολίαζαν στα forum του AnandTech.

    Διάφοροι ειδικοί στην φωτογραφία που προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, το αποδίδουν στο γυαλί από ζαφείρι που έχει χρησιμοποιηθεί στην κάμερα της συσκευής της Apple. Το ερώτημα, όμως, παραμένει για τους κατόχους iPhone 5: Υπάρχει πρόβλημα ή δεν υπάρχει; Για όσους έχουν την συσκευή, είναι σίγουρα ένα πρόβλημα, αν και δεν είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους. Ούτε και το πιο ουσιαστικό γιατί, ως γνωστόν, αποφεύγουμε να τραβάμε φωτογραφίες με τον ήλιο, ή με μία πηγή φωτός απέναντί μας. Για την Apple όμως, ενώ αρχικά ήταν πρόβλημα, μετά, σταμάτησε να είναι πρόβλημα του τηλεφώνου και είναι πρόβλημα του χρήστη και του τρόπου που κρατά το κινητό του. Κι εξηγούμε:

    Ο αναγνώστης του Gizmodo Matt Van Gastel επικοινώνησε με την εξυπηρέτηση πελατών της Apple, επισημαίνοντας το πρόβλημα με τον ήλιο που γίνεται μωβ. Όπως έγραψε σε mail του προς το site, μίλησε στο τηλέφωνο με το Apple Support και η αρχική αντιμετώπιση ήταν ότι αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει και ήταν παράξενο. Όταν τον παρέπεμψαν σε κάποιον επικεφαλή της ομάδας υποστήριξης, ο άνθρωπος αυτός, του είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή, ότι  ήταν παράξενο και δεν έπρεπε να συμβαίνει. Του ζήτησαν μάλιστα να βγάλει κάποιες δειγματοληπτικές φωτογραφίες και να τις στείλει, ώστε να προωθηθούν στην ομάδα των μηχανικών της Apple.

    Η απάντηση που έλαβε μέσω email o κάτοχος του iPhone 5 μετά την αποστολή των φωτογραφιών, ήταν η εξής:

    Αγαπητέ Matt,

    Οι μηχανικoί μας μόλις μου έδωσαν αυτή την πληροφορία και θα σε συμβουλεύαμε, όταν τραβάς φωτογραφίες, να μην κρατάς την κάμερα με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνεται το έντονο φως. Η μωβ λάμψη στις φωτογραφίες που μας έστειλες θεωρείται μία φυσιολογική συμπεριφορά για την κάμερα του iPhone 5. Αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου σχετικά με αυτή την υπόθεση […]

    Φιλικά

    Debby

    AppleCare Support

    Μέσα στα πλαίσια της υστερίας που επικρατεί για το iPhone 5, ας συμφωνήσουμε τα παρακάτω (και πείτε μας αν κάνουμε λάθος):

    1. Όταν παίρνουμε φωτογραφίες, καλό είναι να μην φωτογραφίζουμε τον ήλιο
    2. Ο ήλιος δεν ήταν ποτέ μωβ, ούτε πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον
    3. Το iPhone 5 ΔΕΝ είναι φωτογραφική μηχανή, κι ας κοστίζει περίπου τόσο
    4. ΔΕΝ λύνονται όλα τα προβλήματα αυτού του κόσμου αλλάζοντας τον τρόπο που κρατάμε το τηλέφωνο.

    Πέρα από την ειρωνεία που έχει εισπράξει η απάντηση της “Debby” από την υποστήριξη πελατών της Apple, εξακολουθούν να υπάρχουν οι άνθρωποι που υποστηρίζουν πως το πρόβλημα του μωβ ήλιου είναι κάτι που δεν μπορεί να λυθεί με κάποιο update. Υποστηρίζουν ότι το γυαλί από ζαφείρι που έχει χρησιμοποιήσει η Apple είναι το γυαλί που χρησιμοποιείται σε ρολόγια και όχι σε κάμερες, με αποτέλεσμα να παίρνει αυτό τον χρωματισμό που υπό άλλες συνθήκες δεν θα πρόσεχε κανείς. Δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε αν το παραπάνω ισχύει ή όχι. Έχουμε εικόνα από το συγκριτικό που κάναμε εμείς και δεν αφορούσε την φωτογράφηση πηγών φωτός απευθείας.

    Μπορούμε να σας πούμε με ασφάλεια πάντως, περιδιαβαίνοντας τις διάφορες ιστοσελίδες και το twitter ότι, είναι αρκετοί εκείνοι που αναφέρονται στο purpleflaregate, ή αλλιώς, το σκάνδαλο της μωβ λάμψης.

    Πηγές: Gizmodo, Ubergizmo, Mashable, AnandTech

     

     

     

    Related Articles

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles