21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πωλείται η RIM (BlackBerry) στη Samsung;

    Οι φήμες που θέλουν την καναδική RIM να ψάχνει αγοραστές, δίνουν και παίρνουν εδώ και αρκετό καιρό. Σήμερα, όμως, ήρθαν στην επιφάνεια πληροφορίες πως ο Jim Balsillie, όχι μόνο διαπραγματεύεται την πώληση του λειτουργικού σε άλλες εταιρείες, αλλά επιθυμεί πάρα πολύ την πώληση, μέρους της εταιρείας ή και ολόκληρης της RIM, στην Samsung.

    Οι πληροφορίες αυτές έρχονται αποκλειστικά από το BGR και τις καλά ενημερωμένες του πηγές. Το σκεπτικό που βρίσκεται πίσω από την πιθανότητα μίας τέτοιας εξαγοράς, της RIM από την Samsung είναι πως η ενσωμάτωση του δυνατότερου (εμπορικά) όπλου της RIM, του BlackBerry Messenger, στα smartphones της Samsung, θα επέτρεπαν στην κορεάτικη εταιρεία να διαφοροποιηθεί μακράν σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αλλά και να αποστασιοποιηθεί από την εξάρτησή της από το Android.

    Η πληροφόρηση του BGR πάντως αναφέρει πως, ενώ ο Balsillie, συζητά με οποιαδήποτε εταιρεία εκδηλώνει ενδιαφέρον εξαγοράς, ή licensing των υπηρεσιών της RIM. To συνολικό πακέτο εξαγοράς που συζητά η RIM αγγίζει τα 14 δις δολάρια ενώ πιο σίγουρο φαίνεται το σενάριο των “πάνω από 10 δις“. Αναλυτές όμως τοποθετούν την αξία της εταιρείας στα 8,5 δισεκατομμύρια και τόσα φαίνονται διαθέσιμοι να πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, αν όχι λιγότερα.

    Το σενάριο, όμως, που θέλει τη Samsung να χρειάζεται ένα “εργαλείο” όπως ο BlackBerry Messenger για να διαφοροποιηθεί, δεν το πιστεύουμε τόσο. Μπορεί να φαίνεται αρκετά ελκυστικό να υιοθετήσει τον δημοφιλή Messenger στις συσκευές της, αλλά πιστεύουμε πως δεν το χρειάζεται και τόσο πολύ, καθώς, με το νέο της λειτουργικό, το Tizen, θα μπορέσει να φτιάξει ένα καθ’ όλα αξιοπρεπές User Interface που θα λατρέψουν οι χρήστες των συσκευών της. Εκτός κι αν αξίζει να δώσει 8,5-10 δις δολάρια για να αγοράσει πατέντες… πράγμα διόλου απίθανο.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles