15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πώς η Google “κατέστρεψε τη ζωή μου”

    Η Tienlon Ho απασχόλησε όλο (σχεδόν) το Διαδίκτυο, χάρη σε ένα post με αυτό το περιεχόμενο. “Dumped by Google” ήταν ο τίτλος του και το θέμα του όλα αυτά που έζησε η γνωστή blogger από το San Francisco όταν η Google απενεργοποίησε το λογαριασμό της.

    dumped-by-google

    Οι έξι μέρες που ακολούθησαν ήταν γι’ αυτήν “εφιαλτικές”: “Δεν μπορούσα να διαχειριστώ τη δουλειά μου ή τις φορολογικές μου υποχρεώσεις” γράφει η ίδια “επειδή όλες οι σημειώσεις, αλλά και τα έξοδά μου ήταν αποθηκευμένα στο Google Drive”.

    “Επιπλέον, δεν ήξερα τι άλλη δουλειά έχω, καθώς το Google Calendar είχε εξαφανιστεί. Δεν μπορούσα να γράψω δημοσίως γι’ αυτό που μου συνέβη, καθώς το Blogger μου δεν υπήρχε πλέον, όπως τα και τα albums μου στο Picasa”.

    Η ίδια δεν είχε ανεβάσει κάποια φωτογραφία που παραβίαζε κάποιους κανόνες της Google ή περιεχόμενο με copyright. Είχε, αντίθετα, πρόβλημα με την αμερικανική εταιρεία επειδή παραβίασε τους κανόνες του Drive ανεβάζοντας ένα excel -μετά από αίτημα ενός πελάτη- που περιείχε κωδικούς πρόσβασης της εταιρείας που εργάζεται και από Twitter accounts. Έκανε, δηλαδή, κάτι που πολλοί κάνουμε πλέον στην εποχή της online συνεργασίας. μοιράστηκε πληροφορίες με κάποιους ανθρώπους (όχι με όλους).

    To blog post της έγινε το πιο δημοφιλές σε επισκέψεις στην ιστορία του science blog “The Last Word of Nothing”, που το δημοσίευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Φαίνεται ότι ενδιέφερε πολύ τον κόσμο, δεδομένου ότι άγγιξε ένα θέμα που απασχολεί πολλούς… τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με την αυξανόμενη χρήση του cloud από ολοένα και περισσότερους.

    Το “σύννεφο” είναι δελεαστικό και εύκολο στη χρήση, αλλά κατά βάθος πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι ασφαλές ή αξιόπιστο. Επιπλέον, οι hackers καραδοκούν, ενώ ακόμη και μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple, έχουν πέσει θύματα παραβιάσεων.

    Οποιαδήποτε χρήση του, όμως, φαίνεται ότι θέλει προσοχή… Οι ειδικοί προειδοποιούν να μην αποθηκεύετε ευαίσθητες και σημαντικές πληροφορίες στο cloud, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και τραπεζικές πληροφορίες, και ότι το Google Drive είναι καλύτερο για back up και όχι για  αποκλειστική αποθήκευση εγγράφων που χρειάζεται κάποιος και είναι κρίσιμα για την καθημερινότητά του.

    Διαβάστε όλη την ιστορία της Tienlon Ho εδώ και κρίνετε αν πρέπει να προβληματιστείτε ή όχι από αυτό που έζησε.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles