16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πώς να φορτίσεις το smartphone σου με μία κουταλιά νερό

    [CES 2012]

    Πώς μπορείς να φορτίσεις το smartphone σου με μία κουταλιά νερό και μάλιστα, όχι απαραίτητα καθαρό; Την απάντηση δίνει ένα από τα πιο εκπληκτικά προϊόντα που έχουν παρουσιαστεί στην φετινή CES. To PowerTrekk system.

    H Signa Chemistry δημιούργησε ένα σύστημα παραγωγής ρεύματος και φόρτισης που, για να λειτουργήσει, χρειάζεται μόνο μία κουταλιά νερό, ένα μικρό μεταλλικό κυλινδρικό κουτί που μοιάζει με παλιά ταμπακέρα και μία πλαστική “θήκη” για το σύστημα που μοιάζει με θήκη γυαλιών. Όλα αυτά μαζί, μπορούν να σας επιτρέψουν, μέσα σε 15 δευτερόλεπτα, να φορτίσετε το GPS, το τηλέφωνο ή την ψηφιακή σας.

    Το σύστημα αυτό παράγει την ενέργεια περίπου 4ων ΑΑ μπαταριών και θα σας δώσει περίπου 10 ώρες ζωής στη μπαταρία σας.

    Χωρίς να προσπαθήσει κανείς να γίνει χημικός, διαβάζουμε πως το μικρό μεταλλικό κουτί περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται πυριτιούχο νάτριο (….) και ανέπτυξε η εταιρεία, το οποίο, σε επαφή με το νερό αποδεσμεύει το υδρογόνο. Το υδρογόνο μετά περνά σε μία μεμβράνη και αναμειγνύεται με το οξυγόνο του αέρα και παράγει ηλεκτρισμό και υδρατμό. Ο υδρατμός εξατμίζεται στον αέρα και μένει ο ηλεκτρισμός που φορτίζει τις συσκευές.

    Δείτε το βίντεο το PCWorld.com και ξεσκονίστε τα Αγγλικά σας. Η συσκευή φαίνεται εκπληκτική και φαίνεται πως ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από στρατιωτικούς που βρίσκονται σε πιο… δύσκολες συνθήκες.

    Η σουηδική εταιρεία δίνει προτεινόμενη τιμή τα €199 ενώ το μεταλλικό κουτί που περιέχει το εν λόγω χημικό, κοστίζει €1,99. Κυκλοφορεί ήδη στην Ευρώπη και αν μάθουμε πού μπορείτε να το προμηθευτείτε στην Ελλάδα, θα σας το πούμε αμέσως!

    Δεν είναι εκπληκτικό;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles