24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Pylones Hellas: ολοκλήρωσε την υλοποίηση έργου Disaster Recovery στο Cloud της AWS στον Όμιλο ΑΒΑΞ

    Σε συνεργασία με την AWS, η Pylones Hellas, πάροχος ψηφιακών τεχνολογιών και ασφάλειας διαδικτύου, ολοκλήρωσε πρόσφατα την υλοποίηση έργου DR (Disaster Recovery) στον Όμιλο ΑΒΑΞ.

    H PYLONES HELLAS στρατηγικός συνεργάτης της AWS, δημιούργησε ουσιαστικά ένα Disaster Recovery Site, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση cold standby και σε περίπτωση ενδεχόμενης καταστροφής της onsite υποδομής του Ομίλου ΑΒΑΞ, θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά το down time που θα ήταν αναπόφευκτό σε διαφορετική λύση.

    Κατόπιν μελέτης, επιλέχθηκαν 51 servers των οποίων η λειτουργία κρίθηκε απαραίτητη για την διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο οι servers, όσο και τα συστήματα Cyber Security να απαιτούν ελάχιστες αλλαγές κατά το συγχρονισμό στο Disaster Recovery Site. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σχεδόν αστραπιαία , η συνέχιση  της λειτουργίας των servers πλέον στο cloud, ενώ ταυτόχρονα, τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο AWS Cloud αποτελούν και off site backup της onsite υποδομής.

    Για object storage χρησιμοποιήθηκε το AWS Simple Storage Service (S3), που δίνει built-in security και εγγυάται 99,99999999999% durability, πράγμα που σημαίνει ότι εάν αποθηκεύσετε 10.000.000 objects το ρίσκο σας περιορίζεται στο να χάσετε ένα μεμονωμένο object κάθε 10.000 χρόνια. Παράλληλα το S3 διαθέτει 6 κατηγορίες αποθήκευσης για να καλύψει οποιοδήποτε μοτίβο πρόσβασης δεδομένων, προσφέροντας έως και 95% εξοικονόμηση κόστους αποθήκευσης.

    Για την διατήρηση του ίδιου σχήματος IP και των ίδιων ροών δεδομένων, δημιουργήθηκαν VPCs και αξιοποιήθηκε λύση Transit Gateway. Η επικοινωνία ανάμεσα στα VPCs των servers καθώς και των private Subnets, γίνεται μέσω AWS Transit Gateway και σε ότι αφορά στην ασφάλεια, όλη η κίνηση των δεδομένων, διέρχεται και ελέγχεται από συστήματα Firewall.

    Για την υλοποίηση αξιοποιήθηκαν διάφορα εργαλεία με σκοπό να διατηρηθεί ομοιογένεια μεταξύ των data centers αλλά και να περιοριστεί το κόστος, ενώ τα εργαλεία που προσέφερε η AWS επέτρεψαν την γρήγορη υλοποίηση του Cloud Disaster Recovery site. Ο σχεδιασμός της λύσης έγινε με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να είναι εφικτή μελλοντικά η δυνατότητα φιλοξενίας παραγωγικών συστημάτων και της μετάβασής τους  από cold stand by σε ένα υβριδικό σχήμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles