24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Παγκόσμιες πωλήσεις smartphones για το Q2 2014: Σε πτώση Samsung και Apple, σε άνοδο οι Κινέζοι

    Η IDC έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    smartphones_save_world

    Σύμφωνα με αυτά, η Samsung παραμένει κραταιά με μερίδιο 25,2%, τη στιγμή που η Apple ακολουθεί με 11,9%. Ωστόσο, η ανατροπή έρχεται (όπως αναμενόταν) από την…Ανατολή, με τη Huawei να ανεβαίνει δυναμικά στην 3η θέση (6,9%) και την επίσης εκ Κίνας ορμώμενη Lenovo κατά πόδας, με 5,4%. Και οι δύο ξεπερνούν την LG που βρέθηκε στο 4,9%, ενώ οι υπόλοιποι κατασκευαστές παγκοσμίως αυξάνουν διαρκώς το μερίδιό τους, αγγίζοντας το 45,8% και δείχνοντας πως οι χρήστες δεν είναι ίσως τόσο πιστοί στα “μεγάλα” ονόματα αλλά επιλέγουν με βάση το κόστος (κυρίως) αλλά και είναι δεκτικοί σε νέες προτάσεις.

    smartphones q2 2014

    Ο συνολικός αριθμός smartphones που πωλήθηκαν το Q2 2014 ήταν 295,3 εκατομμύρια, αυξημένος σε σχέση με τα 240 εκατομμύρια του ίδιου τριμήνου του 2013. Χαρακτηριστικό είναι πως ένα τεράστιο ποσοστό αυτής της αύξησης προέρχεται από τους “λοιπούς” κατασκευαστές, αφού οι 5 πρώτοι συνέβαλαν μόνο κατά 16,6 εκατομμύρια επιπλέον συσκευές στα +55,3 εκατομμύρια των smartphones από πέρυσι μέχρι φέτος. Δείτε τον πίνακα της IDC για να διαπιστώσετε τα παραπάνω και ιδίοις όμμασι.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles