21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Qualcomm: Ο Snapdragon αποτελεί, πλέον, πλατφόρμα και όχι απλά έναν επεξεργαστή

    Η Qualcomm σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε αναφέρει ότι τους επόμενους μήνες σκοπεύει να προβεί σε ριζικές αλλαγές στην εμπορική ονομασία των προϊόντων της. Η αρχή γίνεται με τον Snapdragon επεξεργαστή. Η ίδια αναφέρει ότι έχει «αγκαλιάσει» τη χρήση του όρου επεξεργαστής, για να μπορέσει να εξηγήσει πώς τα Snapdragon chips εξοπλίζουν τις προηγμένες συσκευές. Αλλά πλέον, ισχυρίζεται, ότι ο όρος επεξεργαστής είναι ανεπαρκής. Ο Snapdragon αντιπροσωπεύει κάτι μεγαλύτερο από ένα CPU. «Πρόκειται για μια ανθολογία τεχνολογίας, υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών που δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από τη χρήση του όρου επεξεργαστής».

    3d illustration of a glowing blue Qualcomm logo sitting on top of a glossy microchip

    Επομένως από εδώ και πέρα, η λέξη Snapdragon θα αντιπροσωπεύει πλέον μία ολόκληρη πλατφόρμα και όχι έναν επεξεργαστή. Το SoC περιλαμβάνει τα CPU, GPU και DSP, καθώς και ένα ενσωματωμένο modem. Αντίθετα, η πλατφόρμα Snapdragon Mobile θα περιλαμβάνει πολλά άλλα χαρακτηριστικά, όπως την τεχνολογία που απαιτείται για να καταστεί εφικτή η λήψη σήματος για σεργάρισμα στο διαδίκτυο ή να πραγματοποιήσετε μια κλήση. Σε αυτήν την ομάδα, συμπεριλαμβάνεται και η τεχνολογία Quick Charge, ο σαρωτής αποτυπωμάτων, το σύστημα ήχου DAC, το Wi-Fi και άλλοι controllers. Όλα αυτά συνεργάζονται με το SoC για μια ομαλή εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη συσκευή.

    Με άλλα λόγια, όπως διευκρινίζει η Qualcomm, η λέξη πλατφόρμα θα χρησιμοποιείται για να καθορίσει την πλήρη εμπειρία που θα αποκομίζουν οι πελάτες της εταιρείας από χαρακτηριστικά όπως η συνδεσιμότητα, η κάμερα, η διάρκεια μπαταρίας. Θα πρέπει να κάνουμε μια σημαντική διευκρίνηση σε αυτό το σημείο. Μόνο οι premium πλατφόρμες θα χρησιμοποιήσουν την ονομασία Snapdragon. Επίσης, οι επεξεργαστές της σειράς 200 θα ενταχθούν στο νέο Qualcomm Mobile brand. Αυτό γίνεται για να διαχωριστούν τα entry-level chips από τα premium που συναντάμε σε high-end συσκευές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles