18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Qualcomm Quick Charge 4: Διαθέσιμη στο δεύτερο μισό του 2017 η νέα τεχνολογία γρήγορης φόρτισης

    Αν απεχθάνεστε να περιμένετε πότε το smartphone σας θα φορτίσει, μάλλον έχουμε ευχάριστα νέα για όλους εσάς. Έπειτα από ορισμένα μικρά εμπόδια, η νέα τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της Qualcomm, Quick Charge 4, θα βρίσκεται στα smartphones μέσα στο δεύτερο μισό του έτους. Η Qualcomm ανέφερε ότι η Quick Charge 4 είναι μια από τις πιο γρήγορες τεχνολογίες φόρτισης μπαταριών.

    Qualcomm-3-840x461

    Θα είναι σε θέση να φορτίζει το smartphone σας έως το 50% σε λιγότερο από 15 λεπτά. Επίσης, θα προσφέρει έως πέντε ώρες ομιλίας με πέντε λεπτά φόρτισης. Πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία είναι κατά 20% γρηγορότερη από τον προκάτοχό της, την Quick Charge 3, που βρίσκεται στα smartphones των Sony, LG, HTC και Motorola. Οι ισχυρισμοί της εταιρείας αφορούν βέβαια μπαταρίες τύπου 2.750 milliamp-hour, με αρκετά smartphones να διαθέτουν μπαταρίες άνω των 3.000mAh.

    Η γρήγορη φόρτιση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση του πιο ανησυχητικού προβλήματος των σύγχρονων smartphones, τη μειωμένη διάρκεια της μπαταρίας. Η Quick Charge 4 είναι συμβατή με θύρες τύπου USB Type-C, οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν περισσότερη ενέργεια μέσω των καλωδίων για τη φόρτιση των smartphones. Επιπλέον, οι κατάλληλες τροποποιήσεις του software υποβοηθούν και αυτές με τη σειρά τους.

    Υπενθυμίζουμε ότι η τεχνολογία Quick Charge 4 είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, μαζί με τα Snapdragon 835 SoCs. Αλλά, πολλά σύγχρονα smartphones, όπως τα Xperia XZ Premium, που έρχονται με Snapdragon 835, διαθέτουν την Quick Charge 3. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η Samsung στα Galaxy S8 που καταφθάνουν με δικές τους τεχνολογίες ενσύρματης και ασύρματης φόρτισης.

    Η εταιρεία αρνήθηκε να αναφερθεί σε smartphones τα οποία θα διαθέτουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Πάνω από 600 εκατομμύρια συσκευές υπολογίζεται ωστόσο ότι διαθέτουν τις εκδόσεις Quick Charge 2 και 3.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles