23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Quizdom. Το παιχνίδι γνώσεων που έχει ξετρελάνει τους Έλληνες

    Σας αρέσουν τα παιχνίδια γνώσεων; Τότε πιθανότατα γνωρίζετε ήδη το Quizdom. Αν πάλι δεν έχετε ακούσει γι’ αυτό, μάλλον ανήκετε στη… μειοψηφία, καθώς πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική εφαρμογή του τελευταίου 6μήνου! Αν και κυκλοφόρησε μόλις στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, περισσότεροι από 250.000 μοναδικοί χρήστες έχουν κατεβάσει το Quizdom στο smartphone ή το tablet τους και ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται.

    Quizdom_logo_big

    Τι είναι το Quizdom;

    Το Quizdom είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Android και iOS που κατατάσσεται στην κατηγορία των παιχνιδιών με ερωτήσεις γνώσεων. Δημιουργήθηκε από μια ελληνική ομάδα νέων ανθρώπων που ξεκίνησε δυναμικά τις δραστηριότητες της στο χώρο της ανάπτυξης mobile εφαρμογών και είναι ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια κατακτώντας την εγχώρια κοινότητα των app stores.

    Χαρακτηριστικό είναι πως από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του φιγουράρει στο No1 στην κατηγορία Trivia του Apple App Store, ενώ το τελευταίο διάστημα παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις στα rankings στα ελληνικά app stores τόσο της Apple όσο και της Google. Οι Έλληνες έχουν αγκαλιάσει από την αρχή το παιχνίδι, με τον μέσο ενεργό χρήστη να αφιερώνει περίπου 1,5 ώρα ημερησίως στο Quizdom, ενώ υπάρχουν παραδείγματα χρηστών που παίζουν περισσότερες από 8 ώρες την ημέρα. Ενδεικτικό της ενεργούς συμμετοχής είναι πως εδώ και περίπου 2 μήνες που δόθηκε στους παίκτες η δυνατότητα να στέλνουν τις δικές τους ερωτήσεις, η ομάδα του Quizdom έχει λάβει περισσότερες από 20.000 ερωτήσεις.

    no1-ss8

    Γιατί ξεχωρίζει το Quizdom

    Μέχρι τώρα, οι λάτρεις των παιχνιδιών γνώσεων είχαν τη δυνατότητα να παίζουν με τους φίλους τους μόνο όταν μαζεύονταν σε ένα σπίτι και έπαιζαν κάποιο επιτραπέζιο. Από τη στιγμή που τα smartphones έχουν γίνει viral, η ομάδα του Quizdom σκέφτηκε να καλύψει αυτό το κενό στην ελληνική αγορά και να φέρει τη διασκέδαση στα… κινητά μας.

    Το καινοτόμο στοιχείο λοιπόν του παιχνιδιού είναι ο social χαρακτήρας του. Ο καθένας μπορεί να προσκαλέσει κάποιον φίλο του μέσα από τα social media ή να επιλέξει τυχαίο αντίπαλο από τη βάση των εγγεγραμμένων χρηστών. Έτσι, μπορείς να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου με στην παρέα σου και με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο, καθώς το 10% των downloads αφορά Έλληνες του εξωτερικού). Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από το chat.

    Όλα αυτά κάνουν τους χρήστες να απολαμβάνουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του παιχνιδιού σε ένα πιο διαδραστικό περιβάλλον, με την εφαρμογή να συνδυάζει γνώσεις, ανταγωνισμό και φυσικά διασκέδαση.

    no2-ss6

    Πώς παίζεται το Quizdom

    Στα «συν» της εφαρμογής είναι και ο απλός τρόπος παιχνιδιού. Αφού ένας χρήστης απευθύνει την πρόσκληση, οι δύο αντίπαλοι επιλέγουν από 2 κατηγορίες ο καθένας (εκ των 16 διαθέσιμων συνολικά), με το κάθε παιχνίδι να αποτελείται από 4 γύρους των 4 ερωτήσεων. Οι παίκτες-αντίπαλοι διαγωνίζονται εναλλάξ στις ίδιες ερωτήσεις και νικητής ανακηρύσσεται εκείνος που απάντησε σωστά στις περισσότερες.

    Με το τέλος του παιχνιδιού, νικητής και ηττημένος κερδίζουν πόντους με απώτερο στόχο να ανέβουν level και να φτάσουν στην κορυφή του ranking. Στην εφαρμογή υπάρχουν φυσικά και τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία, τόσο «ομαδικά» (το Top-100 των παικτών ανά ημέρα/εβδομάδα/all-time), όσο και προσωπικά (ποσοστά ανά κατηγορία κ.α.).

    no5-ss11

    Quizdom: Δωρεάν για Android και iOS

    Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για Android και iOS, προσφέρονται όμως και PRO πακέτα με κάποιες extra παροχές μέσω in-app αγορών. Αν θέλετε κι εσείς να διασκεδάσετε τεστάροντας τις γνώσεις σας παρέα με τους φίλους σας και να συμμετέχετε στη νέα μανία που εξαπλώνεται, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το Quizdom στο κινητό ή στο tablet σας.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles