16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    R.I.P. «σώμα» του Darth Vader… Έφυγε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός David Prowse που ενσάρκωσε τον θρυλικό «κακό» του Star Wars

    Μία ακόμη δυσάρεστη είδηση ήρθε να προστεθεί στο πλήθος των θλιβερών ειδήσεων που ακούμε και μαθαίνουμε τον τελευταίο καιρό, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Βρετανός ηθοποιός, David Prowse, o οποίος φόρεσε την στολή του Darth Vader στην πρώτη τριλογία του Star Wars. Αν και η φωνή του άρχοντα των Sith, ανήκε στον James Earl Jones, καθώς ο George Lucas ήθελε μια πιο βαθιά φωνή που θα δημιουργούσε ανατριχίλα στους fans του κινηματογράφου, ο David Prowse όμως ήταν εκείνος που στις 3 πρώτες ταινίες Star Wars, φόρεσε την στολή του.

    Την είδηση έκανε γνωστή στο Facebook ο ατζέντης του, Thomas Bowington, ο οποίος ανακοίνωσε το θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού. To «σώμα» του Darth Vader έφυγε ήσυχα σε ηλικία 85 ετών, ωστόσο σίγουρα η κληρονομία που άφησε θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη εκατομμυρίων fans του Star Wars. Ο David Prowse ασχολήθηκε όλη του ζωή με τον χώρο του θεάματος, αν και τα πρώτα του βήματα τα έκανε στο Body Building, αποσπώντας πάρα πολλούς διεθνείς τίτλους (μάλιστα ήταν πολύ καλός φίλος με τον Arnold Schwarzenegger όπου και πολλές φορές κοντραριστήκαν για τον τίτλο του Mr. Universe). To 1967 υποδύθηκε το τέρας… Frankenstein στο Casino Royale την ταινία του James Bond και σε πολλές παραγωγές λόγω της πλούσιας σωματοδομής του, τον επέλεγαν για να φέρνει εις πέρας παρόμοιους ρόλους. Επιπλέον, συμμετείχε σε πολλές ταινίες τρόμου, έπαιξε στο Κουρδιστό Πορτοκάλι του Stanley Kubrick, ενώ μάλιστα ήταν ο personal trailer που εκπαίδευσε και προετοίμασε τον Christopher Reeve στο ρόλο του Superman το 1978. Παράλληλα, ο David Prowse συμμετείχε σε μια καμπάνια στη δεκαετία του ’70 που αφορούσε στην οδηγική ασφάλεια στη Μεγάλη Βρετανία, αποτελώντας το «πρόσωπο» αυτής.

    O Βρετανός ηθοποιός για χρόνια ήταν σε κόντρα με τον George Lucas, καθώς ο Prowse ένιωσε αδικημένος όταν ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε τον ηθοποιό Sebastian Shaw στο Return of the Jedi, στην χαρακτηριστική στιγμή που o Luke αφαιρεί το κράνος του Vader και βλέπουμε επιτέλους το πρόσωπο του. Μάλιστα, οι σχέσεις τους ήταν τόσο κακές που ο ίδιος ο Lucas το 2010 αποκήρυξε τον Prowse και τον απέκλεισε από κάθε δραστηριότητα και προωθητική προβολή που αφορούσε τον κόσμο του Star Wars. Φυσικά, αυτό δεν επηρέασε ποτέ την αγάπη που του έτρεφαν οι fans. Αναπαύσου εν ειρήνη, «σώμα» του Darth Vader…    

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles