18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    R-Kaid-R. Επιστροφή στο χρυσό παρελθόν των arcades!

    Η ρετρό φορητή κονσόλα R-Kaid-R της σουηδικής εταιρείας Love Hulten, προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στους οικονομικά ευκατάστατους gamers να γνωρίσουν (ή να θυμηθούν ξανά) το παρελθόν των arcade games και της gaming κουλτούρας των 80’s.

    r-kaid-r-retro-portable-arcade

    Η R-Kaid-R έρχεται με ένα ειδικά κατασκευασμένο λειτουργικό, το οποίο παρέχει υποστήριξη για MAME (Multiple Arcade Machine Emulator), ενώ παράλληλα μπορεί να προσομοιώσει μία ευρεία γκάμα κονσολών και προσωπικών υπολογιστών όπως το Super Nintendo, το Atari 2600, το Neo Geo κ.α. Επιπλέον, αυτή η μίνι-κονσόλα διαθέτει μία LCD οθόνη 8 ιντσών, υποδοχή για κάρτες SD, USB θύρα και ενσωματωμένο joystick με δέκα κουμπιά. H ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων συσκευών έγκειται στο ότι είναι χειροποίητες και το βασικό υλικό κατασκευής τους είναι το ξύλο! Σύμφωνα με τους δημιουργούς του η portable κονσόλα R-Kaid-R μπορεί να προσφέρει 8 ώρες πλήρους λειτουργίας στο χρήστη, χωρίς να απαιτείται η φόρτιση της, ενώ επιπλέον έρχεται με προεγκατεστημένο το παιχνίδι Cave Story και με μία κάρτα SD στα 16GB. Οι δημιουργοί της συγκεκριμένης κονσόλας έχουν κάνει τα πάντα, έτσι ώστε να ο σχεδιασμός της να συνδυάζει την πολυτέλεια με την ευχρηστία και την λειτουργικότητα.

    r-kaid-r-retro-portable-arcade-4

    r-kaid-r-retro-portable-arcade-5
    Όπως σας αναφέραμε η δουλειά της Love Hulten είναι μοναδική και κάθε arcade κονσόλα που παράγεται είναι κατασκευασμένη στο χέρι, αποτελώντας περισσότερο ένα χειροποίητο “κόσμημα” παρά μία κονσόλα. Σε αυτό το γεγονός άλλωστε οφείλεται και η υπερβολικά υψηλή τιμή της, η οποία ανέρχεται στα 2.499 ευρώ, καθιστώντας την μία υποψήφια αγορά για λίγους και εκλεκτούς όταν θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο! Όπως και να ‘χει, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να την αγοράσουμε, ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει η δημιουργοί της! Παρακολουθήστε και το video που ακολουθεί για να δείτε καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας της και να θαυμάσετε την απαράμιλλη ρετρό αισθητική που τη διακρίνει…

    http://youtu.be/AksqENy7qiE

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles