21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η AMD παρουσιάζει την Radeon Pro Duo, τη νέα κάρτα-γραφικών… «τέρας» που θα ειδικεύεται στο VR!

    Η εποχή του virtual reality έχει ήδη ξεκινήσει με αρκετά δυναμικό τρόπο, για αυτό και πλέον όλα κινούνται στους ρυθμούς της εικονικής πραγματικότητας. Η εικονική πραγματικότητα βέβαια έρχεται και με το ανάλογο κόστος, καθώς τόσο το HTC Vive όσο και το Oculus Rift απαιτούν ένα αρκετά δυνατό σύστημα για να μπορέσουν να αποδώσουν στην εντέλεια το εξελιγμένο VR περιβάλλον. H AMD αντιλαμβανόμενη την ανάγκη τόσο των gamers όσο και των game developers για πιο ισχυρά συστήματα έριξε τη δική της βόμβα στο πλαίσιο του Game Developers Conference 2016 παρουσιάζοντας την κάρτας γραφικών Radeon Pro Duo

    Radeon Pro Duo 1A

    Οι εμπνευστές της Radeon Pro Duo την αποκαλούν ως την πιο ισχυρή κάρτα γραφικών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και όπως έγινε γνωστό, για τον σχεδιασμό της, η AMD ζήτησε τη γνώμη και τις ιδέες δεκάδων game developers, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας. Από άποψη αρχιτεκτονικής και φιλοσοφίας αυτό που έκανε η AMD ήταν να συνδυάσει επαγγελματικούς Workstation με gaming drivers, έτσι ώστε να προσφέρει ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των developers. Όπως μπορείτε να φανταστείτε το γεγονός ότι δουλειά της Radeon Pro Duo θα είναι η αναπαραγωγή και ανάπτυξη του VR περιβάλλοντος δεν χρειάζονται και γνώσεις κβαντικής μηχανικής για να καταλάβει κάποιος το πόσο δυνατή θα είναι, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για την ένωση δύο Fiji GPUs σε ένα chipset, κάτι που μεταφράζεται ποσοτικά σε απόδοση που ξεπερνάει τα 16 teraflops!

    Radeon Pro Duo 3b

    Και οι «ευχάριστες» εκπλήξεις φυσικά δεν σταματούν εδώ, καθώς το τέρας της AMD διαθέτει 8GB ΗΒΜ on-board μνήμης (high memory bandwidth), 4096-bit bus και 512GB/s bandwidth. Η Radeon Pro Duo αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 και θα στοιχίζει από 1.500 – 2.000 δολάρια, αποτελώντας μία αξιόπιστη και πανίσχυρη πρόταση τόσο για τους game developers όσο και για τους gamers!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles