21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αίτηση πτώχευσης από την ιστορική Radioshack

    Μία από τις πλέον “εμβληματικές” αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών των ΗΠΑ, η Radioshack, μία από τις εταιρείες που έγραψαν τη δική τους “ιστορία” στη Silicon Valley -και όχι μόνο- κηρύσσει επίσημα πτώχευση, με την αίτησή της για υπαγωγή στο κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

    radioshack

    Η εταιρεία έχει συμφωνήσει να πουλήσει έως και 2.400 καταστήματά της στη Standard General, ενώ, το πλάνο πτώχευσής της περιλαμβάνει ακόμη μία συμφωνία με την Sprint, ώστε περίπου 1.750 από τα καταστήματά της να λειτουργούν σε συνεργασία με το δίκτυο μέσω μίας “store-in-store” λογικής, πουλώντας αποκλειστικά Sprint mobile devices και υπηρεσίες.

    Στην RadioShack εργάζονται περί τα 27.500 άτομα, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των ΗΠΑ, ωστόσο έχει αποτύχει να παρουσιάσει κερδοφορία από το 2011. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν 94 χρόνια στο Texas και λειτουργούσε πρώτα ως ένα κατάστημα πώλησης parts και επισκευής παπουτσιών, ωστόσο γρήγορα γνώρισε τη “δόξα” χάρη στην άνοδο του ραδιοφώνου και τις πωλήσεις ηλεκτρονικών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles