19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έφυγε από τη ζωή ο Ralph Baer, ο εφευρέτης της πρώτης παιχνιδομηχανής

    Το περασμένο Σάββατο, ο Ralph Baer, ο εφευρέτης της πρώτης κονσόλας, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μάντσεστερ, σε ηλικία 92 ετών. O Baer ήταν μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες από το κόσμο του gaming, καθώς ήταν ο πρώτος που κατασκεύασε την κονσόλα Magnavox Odyssey, η οποία κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1972 και η οποία ουσιαστικά γέννησε το είδος των video games.

    Ralph-Baer_1

    Ο “Πατέρας των Video Games” όπως τον αποκαλούσαν παρουσίασε την πρώτη παιχνιδομηχανή τον Απρίλιο του 1972 και κανείς φυσικά εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να φανταστεί την τεράστια ανάπτυξη που θα είχαν τα video games, που τα χρόνια που ακολούθησαν μετατράπηκαν σε μία τεραστίων διαστάσεων μορφή ψυχαγωγίας, αλλά και τέχνης. Αν και στις αρχές των 70’s που έκανε την εμφάνιση της ήταν κάτι εντελώς το πρωτόγνορο, η πρώτη παιχνιδοκονσόλα δεν τα πήγε άσχημα σε επίπεδο πωλήσεων, καθώς το πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας της, πούλησε περισσότερες από 130.000 μονάδες, ενώ μέχρι το 1975 είχαν διατεθεί στην αγορά περίπου 330.000 κονσόλες. To Magnavox Odyssey αν και θεωρείται αρχαίο σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο για την εποχή που κυκλοφόρησε ήταν πραγματικά μία επαναστατική μηχανή. Στην κονσόλα Magnavox Odyssey κυκλοφόρησαν συνολικά 27 τίτλοι, μεταξύ αυτών ήταν τα Soccer, Tennis και Haunted House.

    ralph_baer_2

    Ο Ralph Baer το Φεβρουάριο του 2006 τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Αμερικής George W. Bush, με το αμερικανικό μετάλλιο τεχνολογίας για την πολύτιμη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και στην ευρύτερη διάδοση των interactive video games. Χωρίς την συμβολή του κυρίου Baer, τα video games ίσως να μην υπήρχαν καν σήμερα… Καλό ταξίδι και ευχαριστούμε για όλα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles