12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ray tracing για το… λαό! Κυκλοφορούν οι νέες Nvidia RTX 3060 Ti!

    Εδώ και πολύ καιρό ακουγόταν πολύ έντονα και τελικά όπως αποδείχθηκε υπήρχε και φωτιά και καπνός, καθώς η Nvidia επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να ρίχνει στην αγορά των GPUs, ένα πιο οικονομικό μοντέλο που θα ανήκε στην οικογένεια των 30xx! Έτσι λοιπόν ήδη στις περισσότερες αγορές φτάνουν μέσα στις επόμενες μέρες, οι πρώτες RTX 3060 Ti, οι οποίες ουσιαστικά θα έρθουν για να γεμίσουν το κενό για τους PC gamers που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του ray tracing, αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία πηγαίνοντας στις πιο ακριβές 3070 και 3080.

    Η RTX 3060 Ti ουσιαστικά βασίζεται σε μια «κομμένη» εκδοχή του GA104 GPU, ο οποίος χρησιμοποιείται στις RTX 3070, κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε χαμηλότερα SM units και μικρότερο αριθμό CUDA πυρήνων και λιγότερους Tensor cores. Επιπλέον, το ρολόι της RTX 3060 Ti τρέχει σε χαμηλότερες συχνότητες σε σύγκριση με μια 3070. Παρόλα αυτά, ανάμεσα στα δύο μοντέλα υπάρχουν και αρκετές ομοιότητες, καθώς και οι δύο διαθέτουν 8GB γρήγορης DDR6 memory με interface στα 256-bit, αλλά και memory bandwidth που έχει φτάσει τα 448 GB/s. Σύμφωνα με την Nvidia, η RTX 3060 Ti πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την RTX 2080 Super, ενώ μάλιστα υποστηρίζει ray-tracing και DLSS (Deep Learning Super Sampling), το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιεί τη δυναμική του machine learning για να προσφέρει καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, βασιζόμενο σε χαμηλότερες αναλύσεις.

    Η RTX 3060 Ti είναι ήδη διαθέσιμη από πολλούς κατασκευαστές (ASUS, EVGA, Gainward, MSI, Pali, Zotac κ.ά) και η αρχική της τιμή ανέρχεται λίγο πιο πάνω από τα 399 δολάρια (ανάλογα με το configuration), αν και στη χώρα μας το πιθανότερο είναι να παίξει κοντά στα 500 ευρώ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles