19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Re-meet the Game Changers: Γνωστοί και άγνωστοι άνθρωποι που τόλμησαν να αλλάξουν το παιχνίδι… προς όφελος της κοινωνίας

    Στους γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους που τόλμησαν να αλλάξουν το παιχνίδι.. προς όφελος της κοινωνίας, αναφέρεται επετειακό άρθρο της Partners VMLY&R, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων επιτυχημένης πορείας της εταιρείας, στο τομέα της επικοινωνίας.

    Πιο κάτω αυτούσιο το άρθρο της Partners VMLY&R:

    «Ο άνθρωπος πάντα θα βρίσκεται αντιμέτωπος με προκλήσεις. Άλλοτε ευχάριστες, που σου δημιουργούν το αίσθημα της ανυπομονησίας για να τις κατακτήσεις, κι άλλοτε το είδος των προκλήσεων που σε αφήνουν μουδιασμένο. Κάθε πρόκληση είναι διαφορετική αλλά το δίλημμα που φέρνει μαζί της είναι πάντα το ίδιο. «Προχωρώ να την κερδίσω;  Ή μένω ακίνητος περιμένοντας το μαγικό ραβδί που απλώς θα την εξαφανίσει»;

    Για ‘μας στην Partners VMLY&R η απάντηση είναι προφανής. Σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, βρίσκουμε την απάντηση κάπου ανάμεσα στη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Όταν τα δεδομένα ανατρέπονται και το δίκτυ ασφαλείας χάνεται κάτω από τα πόδια σου, ανατρέπεις κι εσύ τη διαδρομή που περπατούσες μέχρι σήμερα. Όταν το παιχνίδι όπως το ήξερες δεν παίζεται έτσι πια, αλλάζεις τη στρατηγική σου για να φτάσεις στον στόχο σου ή δημιουργείς έναν καινούργιο.

    Ξεκινάς να δημιουργείς κάτι καινούργιο όπως έκαναν τόσοι άνθρωποι ανά το παγκόσμιο, οι γνωστοί και άγνωστοι που άλλαξαν τον κόσμο. Αντιστάθηκαν στους περιορισμούς της εκάστοτε εποχής που έζησαν και αξιοποίησαν το σήμερα για να φτάσουν στο αύριο, στο μετά.

    Στην Partners VMLY&R, φέτος γιορτάζουμε τα 25 χρόνια. Ως game changers της επικοινωνίας, αυτή την εορταστική χρονιά για μας, αντλούμε έμπνευση από όλους αυτούς τους ανθρώπους που τόλμησαν να αλλάξουν το παιχνίδι. Που δημιουργήσαν την αλλαγή εκείνη που άφησε έναν δυνατό αντίχτυπο, έναν ηχηρό κρότο, με ουσιαστικά αποτελέσματα. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος της επικοινωνίας. Να δημιουργεί σχέσεις μεταξύ των brands και του κοινού που αντέχουν στον χρόνο, να συνθέτει τα μηνύματα εκείνα που θα έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, ανοίγοντας τον διάλογο, χαρίζοντας εμπειρίες. Αυτό που σήμερα η ομάδα μας στην Partners VMLY&R δημιουργεί καθημερινά, το δικό μας μοντέλο: Connected Brands.

    Διατηρώντας το πνεύμα μας πάντα ανήσυχο, συνεχίζουμε να αναζητούμε νέες πρακτικές και μεθόδους για να προσφέρουμε απτά, ουσιαστικά αποτελέσματα στους πελάτες μας. Αυτό το ‘πνεύμα’ μάς οδήγησε σήμερα κάνουμε χρήση εργαλείων και τακτικών όπως το marketing automation, τη χάραξη του consumer communication journey και άλλων, για να φτάσουμε την επικοινωνία ένα επίπεδο ψηλότερα.

    Με ένα digital first mind-set, με τη δημιουργία φρέσκου περιεχομένου, είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε με γρήγορους ρυθμούς στις απαιτήσεις, γνωρίζοντας ότι πλέον ότι αυτά που έχουμε ως δεδομένα σήμερα, είναι τα απολιθώματα του αύριο.

    Όπως αυτοί οι άνθρωποι που μας εμπνέουν, που βρέθηκαν ένα βήμα μπροστά από την εποχή τους, σκέφτηκαν πιο μακριά, αυτό είναι και το δικό μας must do- list. Ναι, το παιχνίδι φαίνεται δύσκολο να αλλάξει, μόνο μέχρι να το αλλάξει κάποιος. Είμαστε εδώ, έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να πούμε: Challenge Accepted».

    Πιο κάτω, κάποιοι από τους Game Changers που εμπνέουν τη δράση και τη φιλοσοφία μας.

    Hedy Lamarr

    Εκτός από τη μεγάλη καριέρα της στο Χόλιγουντ, διακρίθηκε και για την ανακάλυψη της βασικής τεχνολογίας για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες: Wi-Fi, Bluetooth και CDMA. Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε μόνο μία μέρα χωρίς Wi-Fi, σίγουρα δε θέλετε να σκεφτείτε έναν κόσμο χωρίς Wi-Fi.

    Dr. Maurice Ralph Hilleman

    Αμερικανός μικροβιολόγος που δημιούργησε πάνω από 36 εμβόλια. Θεωρείται ως ο επιστήμονας που έσωσε τις περισσότερες ανθρώπινες ζωές τον 20ο αιώνα και συνεχίζει να το κάνει, αν αναλογιστούμε ότι από τα 14 υποχρεωτικά εμβόλια, τα εννιά είναι δικές του ανακαλύψεις.

    Boyan Slat
    Ολλανδός πρωτοπόρος που ίδρυσε την μη κερδοσκοπική εταιρεία The Ocean Clean Up. Έβαλε στόχο και κατάφερε να αφαιρέσει τα πλαστικά απορρίμματα από τη θάλασσα τη στιγμή που θεωρείτο όχι μόνο δύσκολο αλλά ακατόρθωτο. Το σύστημα που ανέπτυξε καθαρίζει τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο διασώζοντας χιλιάδες είδη θαλάσσιας ζωής.

    Κate Sheppard            

    Η Κέιτ Σέπαρντ ηγήθηκε του αιτήματος για δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία, που ήταν και η πρώτη χώρα που το παραχώρησε. Σε μια εποχή που το να δουλεύει μια γυναίκα ή να μη θέλει να φοράει κορσέ, ήταν σκανδαλώδες, η Σέπαρντ έδωσε φωνή στις γυναίκες ανά τον κόσμο για να ζητήσουν περισσότερα!

    Sir Timothy Berners Lee  

    Το 1991 ο Τιμ δημιούργησε τον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web) έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης σε μια δεξαμενή πληροφοριών. Λίγο αργότερα δημιούργησε και το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης, τις γνωστές μας σήμερα ιστοσελίδες. Αλήθεια; Πόσες ιστοσελίδες επισκεφθήκατε σήμερα;

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles