23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    “Read aloud” στο ChatGPT – Πως να χρησιμοποιήσεις τη νέα λειτουργία

    Η OpenAI ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία για το ChatGPT, η οποία επιτρέπει στο chatbot να διαβάζει τις απαντήσεις του σε πέντε διαφορετικές φωνές. Το feature “Read aloud” έχει ήδη κυκλοφορήσει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην ιστοσελίδα του AI chatbot, όσο και μέσω των εφαρμογών iOS και Android.

    Το “Read aloud” είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για χρήστες που βρίσκονται εν κινήσει και θέλουν να ακούσουν την απάντηση στις ερωτήσεις τους. Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη σε 37 διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά, και μπορεί αυτόματα να ανιχνεύει τη γλώσσα της συνομιλίας προκειμένου να παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν το ChatGPT να απαντά πάντα προφορικά στη συνομιλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο χαρακτηριστικό δεν είναι περιορισμένο μόνο σε premium χρήστες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους χρήστες του GPT 3.5 της OpenAI χωρίς να χρειάζεται καμία επιπλέον χρέωση. Το GPT-3.5 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στις αρχές του 2022. Είναι ικανό να δημιουργεί κείμενα παρόμοια με τα ανθρώπινα και μέσα σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία του απέκτησε πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες. Φυσικά, το γεγονός δεν είναι τυχαίο!

    Ανακοινώνοντας τη λειτουργία μέσω μιας ανάρτησης στο X, η OpenAI έγραψε: “Το ChatGPT μπορεί τώρα να σας διαβάζει τις απαντήσεις.

    Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Read aloud” στο ChatGPT:

    1. Ανοίξτε το chatbot στο browser, στο τηλέφωνο Android σας ή στη συσκευή iOS σας.

    2. Γράψτε ένα κείμενο στη γλώσσα της επιλογής σας.

    3. Περιμένετε την απάντηση του ChatGPT στον ερώτημά σας.

    4. Πατήστε και κρατήστε την απάντηση από το ChatGPT και κάντε κλικ στην επιλογή “Read aloud” για κινητά ή κάντε click στην επιλογή “Read Aloud” που εμφανίζεται κάτω από το μήνυμα για υπολογιστή.

    Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας, χρησιμοποιώντας το εν λόγω εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, διαβάστε το οδηγό χρήσης εδώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Έπαθε… εγκεφαλικό το ChatGPT! Γέμισαν τα social με ασυνάρτητες απαντήσεις

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles