21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Realme 7 Pro Unboxing & Hands-On Review: «Value for money king με Pro χαρακτηριστικά»!

    H Realme εξακολουθεί να παρουσιάζει εντυπωσιακές συσκευές, οι οποίες διακρίνονται όχι μόνο για τις άριστες επιδόσεις, αλλά και για τις πραγματικά ασυναγώνιστες τιμές, οι οποίες δίνουν μια ξεχωριστή διάσταση στον όρο: «value for money». Ύστερα λοιπόν από το «απλό» Realme, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πρόσφατα καλύτερα, τώρα έφτασε η στιγμή να δούμε και την πιο ανεπτυγμένη «pro» εκδοχή του, το οποίο όπως μπορείτε να αντιληφθείτε ακολουθεί την ίδια ακριβώς φιλοσοφία, βρίσκοντας την ευαίσθητη τομή ανάμεσα στην οικονομία και στις υψηλές επιδόσεις. Για πάμε όμως να το γνωρίσουμε και καλύτερα στο review που ακολουθεί…

    Ξεκινώντας πρώτα από την εξωτερική εμφάνιση, η οποία όπως και να το κάνουμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αγορά μιας συσκευής, είναι εμφανές ότι η Realme επένδυσε σημαντικά στην ανάπτυξη του design του. Το Realme 7 Pro έχει πάχος 8,7 mm και βάρος 182 gr, που υποδηλώνουν πως έχει κανονικού μεγέθους μπαταρία. Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή είναι υψηλής ποιότητας και αισθητικής, με ένα πολύ όμορφο φινίρισμα στο πίσω μέρος που “παίζει” με το φως και μια διαμήκη γραμμή να “χωρίζει” την πλάτη σε δύο τμήματα.

    Παράλληλα, η συσκευή έχει και water-repellent coating, το οποίο σημαίνει οτι απωθεί το νερό που ίσως πέσει πάνω της, αλλά σίγουρα δεν φτιάχτηκε για να βυθίζεται στο νερό. Gorilla Glass 3+ καλύπτει την οθόνη και το camera module στο πίσω μέρος εξέχει σε μικρό βαθμό. Στη συσκευασία βρίσκουμε θήκη σιλικόνης, φορτιστή 65W και καλώδιο Type-C. Να τονίσουμε πως η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε Mirror White και Mirror Blue χρώματα.

    Η οθόνη είναι Super AMOLED με διαγώνιο 6,4″, 20:9 ratio και FullHD+ ανάλυση (1080×2400 pixels), ενώ έχει και AOD, φυσικά. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 720G, ένα mid-range chipset που θα καλύψει άνετα τις ανάγκες του μέσου χρήστη, ακόμα και του gamer, κατασκευασμένο στα 8nm για άριστη θερμική συμπεριφορά. Συνδυάζεται με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου UFS 2.1, ο οποίος επεκτείνεται μέσω microSD. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το εν λόγω configuration επιτρέπει στην πρόταση της Realme να σηκώνει με άνεση πολλα απαιτητικά apps και games που απαιτούν από μια συσκευή μπόλικη ισχύ. Το λειτουργικό είναι το Android 10 και από “πάνω” έχουμε το πλέον πρόσφατο Realme UI 2.0 με όλα τα “καλούδια” του.

    Περνώντας στις κάμερες, έχουμε μια τετραπλή στο πίσω μέρος με κύριο αισθητήρα 64MP (f/1.8) με PDAF, 8MP ultra-wide κάμερα και 2MP macro συν 2MP depth κάμερες. Υποστηρίζει HDR, μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30 FPS, 1080p στα 120FPS και slow-motion 720p, ενώ έχει και gyro-EIS. Μια πολύ καλή κάμερα, συνολικά, για την κατηγορία της συσκευής, που θα σας καλύψει άνετα. Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 32MP με διάφραγμα φακού f/2.5 και δυνατότητα λήψης 1080p video στα 30/120FPS, με gyro-EIS.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 με A2DP/LE, GPS, NFC, audio jack και την Type-C OTG θύρα, οπότε δε θα σας λείψει σχεδόν τίποτα. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι οπτικός και “μέσα” στην οθόνη, ενώ να σημειώσουμε πως το Realme 7 Pro έχει stereo ηχεία που αποδίδουν αρκετά ικανοποιητικά, με καλή ένταση και crystal clear ήχο.


    Κλείνοντας με την αυτονομία, η μπαταρία του Realme 7 Pro έχει χωρητικότητα 4.500mAh και θα βγάλει τη μέρα σας μάλλον εύκολα, όμως το highlight είναι η υπερ-ταχεία φόρτισή της μέσω του 65W DartCharge φορτιστή. Στο 50% μέσα σε 12′ (!) και πλήρως μέσα σε 34′!

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι η Realme για μια ακόμη φορά «διδάσκει» το ποια είναι η μορφή που θα πρέπει να έχει μια δυναμική value for money mobile συσκευή. Με τιμή αρκετά προσιτή, αν μη τι άλλο προσφέρει μια σειρά από cool και trendy χαρακτηριστικά, όπως η OLED οθόνη, το Snapdragon 720G, οι εξαιρετικές επιδόσεις στην camera και φυσικά η δυνατότητα ταχεία φόρτισης στα 65W. Υπενθυμίζουμε ότι το “μεγάλο” Realme 7 Pro διατίθεται από τις 13 Οκτωβρίου στα €329, ενώ όλα τα νέα Realme απολαμβάνουν 3 έτη εγγύησης καλής λειτουργίας, αντί των “παραδοσιακών” 2 ετών.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles