12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Realme 8 5G review: Προσιτό 5G σε ελκυστικό “περιτύλιγμα”!

    Η realme τους τελευταίους μήνες οδηγεί το τρένο της εξέλιξης στο κόσμο της mobile τεχνολογίας και αναπτύσσει τα δικά της mobile προϊόντα με γνώμονα το υψηλό performance και την «budget-friendly» φιλοσοφία. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει ενεργά στη νέα τεχνολογική εποχή που ανατέλλει, αυτή του 5G. H realme προτείνει λύσεις που μπορούν να καταστήσουν το νέο αυτό εξελιγμένο πρότυπο επικοινωνίας προσιτό σε όλους μας, γιατί φιλοσοφία της realme είναι ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσει κάποιος ένα τρελό ποσό για να γίνει «κοινωνός» του νέου αυτού θαυμαστού κόσμου που βρίσκεται εν τη γενέσει του. Το Realme 8 5G που έφτασε στα χέρια μας για δοκιμή είναι η “ενσάρκωση” αυτής της φιλοσοφίας και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

    Συγκρίνοντας το Realme 8 5G με το Realme 8, υπάρχουν μικρές διαφορές στις διαστάσεις αλλά και στο σχεδιασμό. Με το ιριδίζον back plate, το σχεδιαστικό team της Realme είναι εμφανές ότι έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην εξωτερική εμφάνιση του κινητού, σε σημείο που να είναι το πιο όμορφο εμφανισιακά smartphone στην κατηγορία του. Με διαστάσεις στα 162.5 x 74.8 x 8.5 mm και βάρος μόλις στα 185 γραμμάρια είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που σε εξωτερικό επίπεδο… σκίζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό πλαστικό, πράγμα που σημαίνει περισσότερους πόντους στον στιβαρό του χαρακτήρα, ενώ ξεχωρίζει και χάρη στο frame του (στη δεξιά πλευρά του οποίου βρίσκεται και το fingerprint sensor).

    Εάν το design καταφέρνει να σας κερδίσει μία φορά, τότε το display του θα σας κερδίσει… διπλά! Επιλέγοντας μία οθόνη 6.5 ιντσών τεχνολογίας IPS (1080×2400 pixels, 20:9 Aspect Ratio και πυκνότητα στα pixels στα 405ppi), το οπτικό αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Τα επίπεδα του brightness αγγίζουν τα 600 nits και η οθόνη σίγουρα έχει όλα όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης, καθώς και τα χρώματα και η φωτεινότητα της είναι ιδανικά για την προβολή entertainment περιεχομένου, αλλά και για να εκτελείτε κάθε εργασία σας απροβλημάτιστα και άνετα.

    Προχωρώντας προς τα «ενδότερα», το chipset που αποτελεί την «καρδιά» και τον «εγκέφαλο» του Realme 8 5G είναι το νέο MediaTek Dimensity 700 5G, το οποίο προφανώς επιλέχθηκε χάρη στο ενσωματωμένο 5G modem του. Κατασκευάζεται στα 7nm (που είναι πολύ καλύτερα από τα 12nm του chipset του απλού Realme 8) με οκτώ συνολικά πυρήνες (2xCortex A76 και 6xCortex A55) να δουλεύουν ακούραστα «υπερωρίες» και σε συνδυασμό με 4 ή 6GB RAM (ανάλογα με την έκδοση) το 8άρι δύναται να καλύψει όλες τις ανάγκες σας σε επικοινωνία, εργασία και ψυχαγωγία. Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, το Realme 8 5G έρχεται με 64GB ή στα 128GB storage ανάλογα με την έκδοση των 4 ή 6GB αντίστοιχα, αλλά εάν δεν σας φαίνεται αρκετό η πολύ βολική microSD slot θα καλύψει το όποιο… «κενό» (έως και 1TB επιπλέον). Τέλος, το Android 11 δεν θα μπορούσε να είναι το λειτουργικό που έχει επιλεχθεί από την Realme για να πλαισιώσει καλύτερα το φιλικό προς την τσέπη και συγχρόνως αρκετά ισχυρό smartphone της και σε συνδυασμό με το Realme UI 2.0, το αποτέλεσμα είναι μια «ραψωδία» άνεσης στο χειρισμό. Να σημειωθεί πως η συσκευή δέχεται και 2 κάρτες SIM, εκτός της microSD.

    Φυσικά το Realme 8 5G διαθέτει ανεπτυγμένες φωτογραφικές δυνατότητες, αν και με μια μικρή “απουσία”. Συγκεκριμένα έχουμε ένα triple camera setup με κύριο σένσορα στα 48MP, f/1.8, 26mm (wide-angle), με το απαραίτητο Phase Detection Auto-Focus. Ο εν λόγω σένσορας πλαισιώνεται από σένσορα macro-zoom στα 2MP και έναν depth sensor στα 2MP επίσης. Αυτό που “λείπει” είναι η ultrawide κάμερα που πρακτικά βρίσκεται σε όλες τις συσκευές της αγοράς πλέον και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για ένα νέο “trend” που πρώτη “έπιασε” η realme… Σε ότι έχει να κάνει με την εμπρόσθια selfie cam, με τα 16MP είναι βέβαιο ότι θα καλύψει τις Instagraμικές αναζητήσεις σας για τέλεια beauty portraits με χαρακτηριστική ευκολία. Φυσικά τραβάει και video σε αναλύσεις: 1080p στα 30 fps στο main setup, ενώ και η selfie camera προσφέρει video recording στα 1080p.

    Από την πλευρά της συνδεσιμότητας δεν πρόκειται να απογοητευθείτε, καθώς το Realme 8 5G σας παρέχει πρόσβαση σε Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct και δυνατότητα για hotspot, ενώ τέλος υποστηρίζει και το πρότυπο επικοινωνίας Bluetooth 5.1 αλλά και NFC. Ολοκληρώνοντας το review μας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην αυτονομία της συσκευής, όπου η μπαταρία των 5000mAh είναι βέβαιο ότι θα σας προσφέρει μπόλικες ώρες απροβλημάτιστης χρήσης, ενώ σε περίπτωση που… ξεμείνετε ο φορτιστής των 18W αναλαμβάνει δράση φορτίζοντας το Realme 8 5G αρκετά γρήγορα.

    Το Realme 8 5G θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο στην Ελλάδα στα €249 για την 4/64GB έκδοση (στα €229 μόνο για το διάστημα 18-20 Μαϊου) και στα €279 για την 6/128GB έκδοση.

    Δείτε το hands-on video μας του Realme 8 5G!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles