13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Realme 8 & Buds Air 2 Hands-On Review: «Όταν η budget-friendly φιλοσοφία γίνεται… high-tech τέχνη»!

    Η Realme δεν πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή απλώς μια καλή πορεία στον κόσμο της mobile τεχνολογίας, αλλά μέσα σε λίγους μήνες έχει κάνει… τεράστια άλματα (το motto της «Dare to Leap» μόνο ως τυχαίο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί)! Το μυστικό της φυσικά δεν είναι άλλο από την εκπληκτική «value for money» προσέγγιση από την οποία διακρίνονται όλα τα tech προϊόντα της. Και εάν πριν από μερικούς μήνες γνωρίζαμε ελάχιστα για την ύπαρξη της, η Realme με γοργούς ρυθμούς έχει ήδη αρχίσει να κτίζει μια πολύ δυναμική fanbase κυρίως στη Κίνα, αλλά και σιγά σιγά έξω από τα σύνορα της χώρας του Δράκου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαφορετικής προσέγγισης της, είναι η σειρά Realme 8 (μπορείτε να διαβάσετε το review μας για το Pro μοντέλο εδώ), που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά και η οποία διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο μέσος χρήστης: ταχύτητα, ευκολία στη χρήση, υψηλό camera performance και ελκυστική τιμή.

    Δεν σας κρύβουμε ότι το 8 Pro που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πριν από λίγες μέρες, κατάφερε να κλέψει τις καρδιές μας με την αστείρευτη δυναμική του και τα ανεξάντλητα features του. Τώρα έφτασε η στιγμή για να ξεκλειδώσουμε και τα μυστικά του μικρότερου αδελφού του, Realme 8, μιας core έκδοσης, η οποία κάνοντας ένα μικρό συμβιβασμό σε κάποια από τα specs του διατίθεται σε ακόμη μικρότερη τιμή από την Pro έκδοση. Και επειδή η Realme όπως όλα δείχνουν μας καλομαθαίνει για το χρονικό διάστημα από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 20 Απριλίου, το «απλό» Realme θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με τιμή στα (μόλις) στα 199 ευρώ (από 219 ευρώ) για την έκδοση των 4GB RAM με 64GB storage και στα 219 ευρώ (από αρχική τιμή στα 239 ευρώ) για την version με τα 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Μαζί βέβαια με το review του απίστευτα budget-friendly smartphone της Realme, θα ρίξουμε μια ματιά και στην TWS πρόταση της, καθώς η γνωστή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο νέο trend των wireless ακουστικών που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει την αγορά. Ας μην χρονοτριβούμε άλλο και… Ready, set, go!

    Realme 8: «Μικρό… αλλά θαυματουργό»!

    Συγκρίνοντας το απλό 8άρι με την Pro έκδοση είναι εμφανές ότι η Realme έχει προβεί σε μια σειρά από αλλαγές για να μπορέσει να κρατήσει το κόστος σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Βασικότερη διαφοροποίηση είναι η απουσία του «κτήνους» camera sensor των 108MP, καθώς εδώ έχει προτιμηθεί ένας κύριος σένσορας στα 64MP, ενώ και στο SoC εδώ έχουμε ένα αξιόλογο Helio G95 στην core έκδοση, εν αντιθέσει με το Snapdragon 720G που βρίσκουμε Pro μοντέλο. Τέλος, όπως ήταν λογικό αλλαγές υπάρχουν στη RAM και στο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο.

    Εστιάζοντας πρώτα στην εξωτερική εμφάνιση, εδώ και πάλι η πρόταση της Realme δεν αφήνει περιθώρια με το ντελικάτο design της, καθώς το Realme 8 είναι εξαιρετικά ελαφρύ και εντυπωσιακά κομψό. Με το (ιριδίζον και όχι ανάγλυφο όπως το Pro) «Dare to Leap» motto να δεσπόζει στο back plate, το σχεδιαστικό team της Realme είναι εμφανές ότι έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην εξωτερική εμφάνιση του απλού 8αριού, σε σημείο που να είναι το πιο όμορφο εμφανισιακά smartphone στην κατηγορία του. Με διαστάσεις στα 160.6 x 73.9 x 8mm και βάρος μόλις στα 177 γραμμάρια είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που σε εξωτερικό επίπεδο… σκίζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό πλαστικό, πράγμα που σημαίνει περισσότερους πόντους στον στιβαρό του χαρακτήρα.

    Εάν το design καταφέρνει να σας κερδίσει μία φορά, τότε το display του θα σας κερδίσει… διπλά! Επιλέγοντας μία οθόνη 6.4 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED (1080×2400 pixels, 20:9 Aspect Ratio και πυκνότητα στα pixels στα 441ppi), το οπτικό αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Τα επίπεδα του brightness αγγίζουν τα 1000 nits (σε peak), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία always-on display είναι αρκετά χρήσιμη, περιλαμβάνοντας μια σειρά από on-screen χρηστικές λειτουργίες, δίχως να απαιτείται η πλήρης ενεργοποίηση της οθόνης. H οθόνη σίγουρα έχει όλα όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης, καθώς και τα χρώματα και η φωτεινότητα της είναι ιδανικά για την προβολή entertainment περιεχομένου, αλλά και για να εκτελείτε κάθε εργασία σας απροβλημάτιστα και άνετα.

    Προχωρώντας προς τα «ενδότερα», το chipset που αποτελεί την «καρδιά» και τον «εγκέφαλο» του Realme 8 είναι το Helio G95, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία κατασκευής στα 12nm. Με οκτώ συνολικά πυρήνες (4xCortex A76 και 4xCortex A55) να δουλεύουν ακούραστα «υπερωρίες» και σε συνδυασμό με 4 ή 6GB RAM (ανάλογα με την έκδοση) το απλό 8άρι δύναται να καλύψει όλες τις ανάγκες σας σε επικοινωνία, εργασία και ψυχαγωγία. Η core πρόταση της οικογένειας των Realme 8 μπορεί με άνεση να χειριστεί το ταξίδι σας στο κόσμο των social media και την πλοήγηση σας στον κόσμο του Internet, αλλά και να εκτελέσει μια σειρά από entertainment δραστηριότητες όπως είναι η παρακολούθηση σειρών στην αγαπημένη σας streaming πλατφόρμα, αλλά και το mobile gaming που όλοι γνωρίζουμε (ειδικά στους απαιτητικούς 3D τίτλους) το πόση “ιπποδύναμη” χρειάζεται.

    Με το Helio G95 άλλωστε στο εσωτερικό του, το multitasking άλλωστε δείχνει να είναι η «ειδικότητά» του Realme 8, καθώς δεν lagάρει ακόμη και εάν εσείς αρχίζετε να το πιέζετε. Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, το Realme 8 έρχεται με 64GB ή στα 128GB storage ανάλογα με την έκδοση των 4 ή 6GB αντίστοιχα, αλλά εάν δεν σας φαίνεται αρκετό η πολύ βολική microSD slot θα καλύψει το όποιο… «κενό». Τέλος, το Android 11 δεν θα μπορούσε να είναι το λειτουργικό που έχει επιλεχθεί από την Realme για να πλαισιώσει καλύτερα το φιλικό προς την τσέπη και συγχρόνως αρκετά ισχυρό smartphone της και σε συνδυασμό με το Realme UI 2.0, το αποτέλεσμα είναι μια «ραψωδία» άνεσης στο χειρισμό.

    Φυσικά, όπως και το Pro, έτσι και το Realme 8 διαθέτει αρκετά ανεπτυγμένες φωτογραφικές δυνατότητες, αν και όπως προαναφέραμε από εδώ απουσιάζει ο σένσορας των 108MP, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και με τα 64MP δεν θα κάνετε τη δουλειά σας και με το παραπάνω. Συγκεκριμένα, και εδώ έχουμε ένα quad camera setup με κύριο σένσορα στα 64MP, f/1.8, 26mm (wide-angle), 0.8 μm με το απαραίτητο Phase Detection Auto-Focus. Ο εν λόγω σένσορας πλαισιώνεται από έναν υπερευρυγώνιο φακό στα 8MP (f/2.3 και 1.2mM), σένσορα macro-zoom στα 2MP και έναν depth sensor στα 2MP επίσης. To παραπάνω camera setup αν και δεν φτάνει σε επιδόσεις το πιο «ανώτερο» Pro μοντέλο της σειράς, ωστόσο και εδώ το φωτογραφικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και με το παραπάνω. Σε ότι έχει να κάνει με την εμπρόσθια selfie cam, με τα 16MP είναι βέβαιο ότι θα καλύψει τις Instagraμικές αναζητήσεις σας για τέλεια beauty portraits με χαρακτηριστική ευκολία. Φυσικά τραβάει και video σε αναλύσεις: 4K στα 30 fps, 1080p στα 30/60/120 fps στο main setup, ενώ η selfie camera προσφέρει video recording στα 1080p.

    Από την πλευρά της συνδεσιμότητας δεν πρόκειται να απογοητευθείτε, καθώς το Realme 8 σας παρέχει πρόσβαση σε Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct και δυνατότητα για hotspot, ενώ τέλος υποστηρίζει και το πρότυπο επικοινωνίας Bluetooth 5.0. Ολοκληρώνοντας το review μας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην αυτονομία της συσκευής, όπου η μπαταρία των 5000mAh είναι βέβαιο ότι θα σας προσφέρει μπόλικες ώρες απροβλημάτιστης χρήσης, ενώ σε περίπτωση που… ξεμείνετε ο φορτιστής των 30W αναλαμβάνει δράση φορτίζοντας το Realme 8 στο 50% μέσα σε μόλις 26 λεπτά και πραγματοποιώντας μια πλήρη φόρτιση στα 65 λεπτά.

    Buds Air 2: «For your… ears only»!   

    Μαζί με το Realme 8 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα και τα νέα True wireless in-ear ακουστικά, Buds Air 2, τα οποία όπως λέει η ονομασία τους είναι πραγματικά… «αέρινα». Με ελαφρύ design και εξαιρετική εφαρμογή είναι σχεδιασμένα για να κερδίζουν τα βλέμματα με την sleek εμφάνιση τους. H βάση φόρτισης τους είναι πραγματικά η επιτομή της κομψότητας, καθώς το οβάλ σχήμα που θυμίζει βότσαλο και η λεία επιφάνεια δηλώνουν τον premium χαρακτήρα τους.

    Φυσικά τα Buds Air 2 δεν θα μπορούσαν παρά να είναι διανθισμένα με μια σειρά από εξαιρετικά cool high-tech features, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό Active Noise Cancellation. Στηριζόμενα στο αναβαθμισμένο R2 chip τα εν λόγω true wireless ακουστικά είναι σε θέση να απομονώνουν στην εντέλεια τους ήχους του περιβάλλοντος. Η άριστη συνεργασία ανάμεσα σε hardware (με την ύπαρξη dual μικροφώνων) και software (με ένα εξελιγμένο αλγόριθμό) που «αναγνωρίζει» τις πηγές του ήχου και προσαρμόζει ανάλογα τα ακουστικά είναι βέβαιο ότι θα σας προσφέρουν κορυφαίο Active Noise Cancellation, δίνοντας σας τεράστιο έλεγχο στο τι μπορείτε να ακούσετε και όχι. Για παράδειγμα, όταν  βρίσκεστε σε μια περιοχή που ακούγονται έντονοι και δυνατοί ήχοι, εσείς θα μπορείτε να ενεργοποιείτε το ANC των Buds Air 2 και να κάνετε focus αποκλειστικά στο τηλεφώνημα σας.

    Και η ξεχωριστή εμπειρία που επιχειρεί να προσφέρει η Realme δεν περιορίζεται εδώ, καθώς τα Buds Air 2 έρχονται «φορτωμένα» με πολλά ακόμη εξελιγμένα features. Για παράδειγμα προσφέρουν Smart Wear Detection που σημαίνει ότι μπορούν να αντιληφθούν τον τρόπο που τα φοράτε και να προσαρμόσουν ανάλογα τον ήχο, ενώ με super low-latency (μόλις) στα 88ms τα εν λόγω true wireless ακουστικά είναι πραγματικά lag-free και καθίστανται ιδανικά και για το gaming που όλοι γνωρίζουμε ότι μετράει και το… κλάσμα του δευτερολέπτου.

    Φυσικά, η Realme έχει δώσει μεγάλη έμφαση και στην αυτονομία τους, με τα Buds Air 2 να προσφέρουν κοντά στις 25 ώρες μουσικής αναπαραγωγής, ενώ μόνο 10 λεπτά φόρτισης στη βάση τους είναι αρκετά για να σας προσφέρουν 120 λεπτά Playback. Και από ποιότητα ήχου δεν το… διαπραγματευόμαστε, καθώς οι οδηγοί των 10mm που φέρουν τεχνολογία Hi-Fi Bass Boost Driver κάνουν τη δουλειά τους εξαιρετικά.

    Αν και ακόμη δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα τα δούμε στη χώρα μας και για το πόσο θα κοστίζουν, ωστόσο κάτι μας λέει ότι θα έρθουν με τιμή που δύσκολα θα μπορούν να αντισταθούν σε αυτά οι fans του ποιοτικού ήχου και της mobile τεχνολογίας.

    Ποιότητα, επιδόσεις, VFM… Το τρίπτυχο της επιτυχίας!

     Για μια ακόμη φορά η Realme καταφέρνει να μας εκπλήξει ευχάριστα, καθώς όπως και με την περίπτωση του 8 Pro έτσι και εδώ είναι εμφανές που με βάση την τιμή της έχουμε μια συσκευή που μπορεί να αποδειχθεί «λίρα εκατό». Η Realme δείχνει να έχει εισβάλλει ευχάριστα στη mobile καθημερινότητά μας και σίγουρα περιμένουμε με χαρά να γνωρίσουμε και να αξιολογήσουμε κι άλλες επερχόμενες συσκευές της και είναι εμφανές ότι το μέλλον της ανήκει. Δείτε και το hands-on review που σας ετοιμάσαμε για να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles