13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Realme 9 4G hands-on Review: «Αποθεώνοντας την φιλοσοφία του Value for Money»!

    H realme εξακολουθεί να κερδίζει πόντους στις συνειδήσεις των χρηστών, καθώς είναι αυτή τη στιγμή η εταιρεία που οι συσκευές της παίζουν δυνατή μπάλα στην κατηγορία του Value for Money. Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε το γεγονός ότι η κινεζική εταιρεία, έχει καταφέρει να αναγάγει σε τέχνη τα smartphones που δεν κοστίζουν πολλά και προσφέρουν πολλά… περισσότερα! Η realme εφαρμόζει μια άκρως επιθετική πολιτική, η οποία δείχνει αν μη τι άλλο να αποδίδει, καθώς ήδη έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Η σειρά realme 9 περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικά μοντέλα (Pro, i και vanilla), τα οποία έχουν μικρές διαφορές στα tech specs τους, ωστόσο στον πυρήνα τους ακολουθούν την ίδια value for money «προσέγγιση». Για πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το core μοντέλο της σειράς στο αναλυτικό hands-on review που ακολουθεί…

    Magical looks and… more!

    Οι συσκευές της realme ανέκαθεν φημίζονταν για το εξαιρετικό design τους, καθώς το team της ραγδαία αναπτυσσόμενης εταιρείας δίνει μεγάλη σημασία στα “looks” κάθε συσκευής. Η realme επενδύει ξανά στις «τολμηρές» σχεδιαστικές γραμμές, προσθέτοντας το κάτι παραπάνω σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Για αυτό και στο backplate του μπορούμε να διαπιστώσουμε την κυματοειδή ολογραφική σχεδίαση, η οποία βασίζεται στην εξελιγμένη τεχνολογία αποτύπωσης UV-nano. Ουσιαστικά δημιουργείται τρισδιάστατη υφή, η οποία παιχνιδίζει με το φως και σου δίνει την αίσθηση ότι το πίσω τμήμα του κινητού, έχει κάτι από τη γοητεία και την ηρεμία των θαλασσινών κυμάτων. To δε χρώμα Sunburst Gold είναι με μια λέξη… «φανταστικό» και δεν σας κρύβουμε ότι μας θύμισε κάτι από… παραλία και καλοκαίρι!

    Το ποιοτικό και ανθεκτικό πλαστικό κυριαρχεί στην κατασκευή, με το realme 9 να διακρίνεται για τον εξαιρετικά στιβαρό χαρακτήρα του, αλλά και τις ιδανικές διαστάσεις του. Tο δε πάχος του ανέρχεται στα 8mm, ενώ με βάρος μόλις στα 178 γραμμάρια, αν μη τι άλλο αποτελεί μια συσκευή την οποία μπορείτε πολύ εύκολα να την χειριστείτε ακόμη και με το ένα χέρι. To triple camera setup αδιαμφισβήτητα είναι ο «μεγάλος πρωταγωνιστής», με τη selfie camera να αποτελεί μια διακριτική οπή, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη στο άνω αριστερό τμήμα της οθόνης.

    Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα πλήκτρα, το Power ON/OFF button βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της συσκευής, τα buttons για την αυξομείωση της έντασης του ήχου είναι στα αριστερά, ενώ στην κάτω πλευρά υπάρχει η USB port για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, αλλά και ένα κλασικό audio input jack των 3.5mm για τους λάτρεις της… παράδοσης.

    Η realme δεν θα μπορούσε φυσικά να μην «επενδύσει» και στην οθόνη του 9αριού της, για αυτό και προσφέρει unique εμπειρία θέασης μέσα από ένα Super AMOLED display 6.4 ιντσών (ανάλυση στα 1080×2400 pixels,) με refresh rate στα 90Hz. To δε sampling rate στα 360Hz εξασφαλίζει ιδανική απόκριση, πράγμα που απεικονίζεται στην smooth κίνηση ακόμη και των πιο απαιτητικών mobile games. Με screen-to-body ratio που ξεπερνάει το 90% (90.8), λεπτεπίλεπτα bezels και προστασία από Gorilla Glass 5 της Corning για τους πιο… «απρόσεκτους» χρήστες.

    Action, lights… camera!

    H realme στα περισσότερα μοντέλα της έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο, ώστε να συνδυάζει υψηλό performance και χαμηλή τιμή. Και πράγματι το realme 9 δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα… Η επιλογή για ένα octa-core chipset Snapdragon 680 της Qualcomm (συνδυάζει πυρήνες Cortex-A73 και Cortex-A53), μαζί με τα 6GB (ή 8GB RAM) θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως «ιδανική», καθώς όχι μόνο προσφέρει γρήγορη απόδοση, αλλά παράλληλα κοστίζει… ελάχιστα! H δε τεχνολογία κατασκευής με τα 6nm προσφέρει 20% μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με τα chipsets που είναι κατασκευασμένα στα 11nm. Επιπλέον, η GPU της Adreno (610), έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει ιδανική απόδοση και στον τομέα των visuals.

    Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 128GB, ωστόσο εάν δεν σας φαίνονται αρκετά, τότε υπάρχει η δυνατότητα για αξιοποίηση μιας κάρτας microSD, προσφέροντας ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της συνδεσιμότητας, τo realme 9 είναι 4G-only και υποστηρίζει όλα τα γνωστά connectivity options όπως Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, personal hotspot, Bluetooth 5.1, καθώς επίσης και GPS υποστηρίζοντας όλους τους γνωστούς δορυφόρους. Σε ότι έχει να κάνει με το software, η επιλογή του Android 12 προσφέρει ευελιξία και ασφάλεια και σε συνδυασμό με το realme UI 3.0, μπορείτε να έχετε ακόμη περισσότερα customization options έτσι ώστε να προσαρμόσετε το realme 9 σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

    Όπως αντιλαμβάνεστε, η realme δεν θα μπορούσε παρά να εστιάσει αρκετά και στο κομμάτι της κάμερας, προσθέτοντας ένα camera setup, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών fans του content creation. Προτιμώντας τον ISOCELL HM6 αισθητήρα των 108MP της Samsung (f/1.8, 26mm – wide), 1/1.67″, 0.64µm, ο οποίος συνδυάζεται με 8MP (Ultrawide) και 2MP (Macro), η realme αν μη τι άλλο δίνει τη δυνατότητα σε κάθε λάτρη της mobile φωτογραφίας να εκμεταλλευθεί στο έπακρον την δυναμική της συσκευής του.

    Το αποτέλεσμα είναι ρεαλιστικό και διακρίνεται από ζωντάνια, ενώ τα AI-based features και τα special effects που προσφέρει αναμένεται να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και το φωτογραφικό αποτέλεσμα πιο… διασκεδαστικό. Προσφέροντας μειωμένο θόρυβο στις φωτογραφίες σας και εξαιρετικό αποτέλεσμα στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και άκρως ικανοποιητικό zoom (Αυτόματο zoom στα με 9 φορές ακρίβεια + 3x zoom μέσα στον αισθητήρα), το realme 9 άνετα μπορεί να μετατραπεί σε ένα χρήσιμο mobile εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου. Σε ότι έχει να κάνει με τις selfie φωτογραφήσεις, εδώ η realme επέλεξε έναν sensor στα 16MP, o οποίος θα σας βοηθήσει να κυριαρχήσετε στα διάφορα «φωτογραφικά» social media platforms.

    Ολοκληρώνοντας, το review μας δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στην αυτονομία της συσκευής, με την πρόταση της realme να παρέχει φόρτιση  στα  33W με την μπαταρία του να διαθέτει 5000mAH στο 100%, σε μόλις 75 λεπτά και στο 50% σε μόλις 31 λεπτά.

    The real(me) experience

    Μια ακόμη συσκευή που φέρει τη φιλοσοφία της realme και η οποία αποτελεί απόρροια των προσπαθειών της για να πατήσει στο Everest των value for money smartphones! Φλερτάροντας με τιμή περίπου στα 300 ευρώ (299 ευρώ συγκεκριμένα για την έκδοση των 6GB RAM και 128GB storage και 319 ευρώ για την version των 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου), το realme 9 επανακαθορίζει αν μη τι άλλο την αντίληψη μας για τις  value for money συσκευές, αναδεικνύοντας τους λόγους που η realme δικαίως έχει πλασαριστεί στο top-5 των κορυφαίων κατασκευαστών hardware στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles