24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Realme C35 Hands-On Review: «Η φαντασία στην οικονομία»!

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα η realme, μας έχει αποδείξει περίτρανα ότι είναι «expert» στο να παρουσιάζει συσκευές, οι οποίες επαναπροσδιορίζουν συνεχώς την έννοια του Value for Money! Αυτή η φιλοσοφία αν μη τι άλλο έχει πείσει μια πολύ μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού, το οποίο ναι μεν διψάει για ικανοποιητικές επιδόσεις, αλλά παράλληλα θέλει να κάνει και λίγο παραπάνω οικονομία… Η σειρά C συνοψίζει και με το παραπάνω την παραπάνω αντίληψη της realme και το C35 που θα γνωρίσουμε πιο αναλυτικά στο review που ακολουθεί επιχειρεί να δελεάσει τους φανατικούς λάτρεις των ultra-budget friendly συσκευών…

    Design που φλερτάρει με το… premium!

    To σχεδιαστικό team της realme επένδυσε σε μια συσκευή, η οποία είναι αρκετά όμορφη στο μάτι, ενώ παράλληλα διαθέτει μπόλικη στιβαρότητα και υψηλά επίπεδα αντοχής (χωρίς να εκτροχιάζεται το κόστος της). Οι νεανικές και trendy σχεδιαστικές γραμμές συνθέτουν μια συσκευή που δεν γίνεται να μην στρέψεις το βλέμμα σου πάνω της, ενώ παράλληλα το σχετικά χαμηλό βάρος (μόλις στα 187 γραμμάρια), καλό πάχος (στα 8.1mm) και δυνατό grip το καθιστούν ένα smartphone που μπορεί να συντροφεύει κάθε χρήστη στις καθημερινές on-the-go δραστηριότητές του. Μάλιστα, σε επίπεδο αντοχής, το C35 είναι από τα κορυφαία στην κατηγορία του, καθώς φέρει πιστοποίηση TÜV Rheinland, καλύπτει 23 διαφορετικά σκληρά tests που αφορούν στην απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής, ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες (όπως για παράδειγμα είναι οι πτώσεις, η ηλιακή ακτινοβολία, οι ακραίες θερμοκρασίες κ.ά.).

    Τηρώντας την παράδοση που βλέπουμε στα τελευταία της μοντέλα, η realme έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο backplate της συσκευής, το οποίο με τους ιδιαίτερους ιριδισμούς του, το λείο φινίρισμα και το dynamic glow design του, εύκολα μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης. Τα διάφορα buttons που φέρει το realme C35 έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τον χειρισμό και την αίσθηση της αφής. Ειδικότερα, στην αριστερή πλευρά βρίσκονται τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, αλλά και το tray, στο οποίο μπορεί να «φιλοξενήσει» τόσο δύο κάρτες SIM (Nano) όσο και microSD (διαθέτει τριπλό slot).

    To Power ON/OFF button βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της συσκευής, όπου πρόκειται και για αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων (με instant fingerprint δυνατότητα για στιγμιαία αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματος). Τέλος, στην κάτω πλευρά του realme C35 θα συναντήσετε το audio input jack των 3.5mm για τους πιο «παραδοσιακούς», καθώς επίσης και την θύρα για την φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, αλλά και το ηχείο της συσκευής. Στο πίσω τμήμα φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να δεσπόζει το triple camera setup.

    Προχωρώντας στο display, εδώ είναι εμφανές ότι η realme δεν «τσιγκουνεύτηκε» για να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την τιμή. Η IPS LCD οθόνη των 6.6 ιντσών διακρίνεται για τη μεγάλη εμπειρία θέασης που προσφέρει, διαθέτοντας screen-to-body ratio που αγγίζει το 90.7%. Η FHD+ ανάλυση (1.080 x 2.408 pixels) με μέγιστη φωτεινότητα (peak brightness) στα 600 nits και 401ppi πυκνότητα στα pixels, παράγει ένα άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με πολύ καλή απόδοση τόσο στα χρώματα όσο και στην καθαρότητα της εικόνας. H δε selfie cam βρίσκεται στο πάνω κεντρικό σημείο του display, με μια εξαιρετικά διακριτική εγκοπή.

    Ένας… «τίγρης» στα ενδότερα!

    Μια από τις βασικές ιδιαιτερότητες του realme C35 είναι ότι η κινεζική εταιρεία δεν επέλεξε ένα κλασικό Snapdragon ή MediaTek chipset, αλλά αυτή τη φορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο octa-core SoC της Unisoc T616 (Tiger). Η λύση της Unisoc διαθέτει 2x πυρήνες Cortex-A75 στα 2,0GHz και 6x πυρήνες Cortex-A55 στα 1,8GHz και σε συνδυασμό με τη Mali-G57 MP1 GPU προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις στα παιχνίδια και σε όλες τις  εφαρμογές που χρειάζεται ακόμη και ο πιο «ψαγμένος» user. Εξυπακούεται βέβαια ότι αναφερόμαστε σε μια συσκευή, η οποία δεν έχει σχεδιαστεί για να κάνει το AnTuTu benchmark να πάρει… φωτιά, παρόλα αυτά εάν δεν την πιέσετε πολύ δεν θα συναντήσετε το παραμικρό πρόβλημα στην καθημερινή σας πλοήγηση στο Internet, στα social media και φυσικά στο mobile gaming (λειτουργία στην οποία δίνεται μεγάλη βαρύτητα από τη realme).

    Σε ότι έχει να κάνει τη διαθέσιμη μνήμη RAM, το C35 ακολουθεί το στάνταρ της εποχής, καθώς στο budget-friendly smartphone της realme θα συναντήσετε 4GB RAM (τα οποία αναμφίβολα καλύπτουν το σύνολο των mobile εφαρμογών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή), ενώ ο αποθηκευτικός χώρος του ανέρχεται στα 64 και 128GB (η τιμή του ανεβαίνει σε αυτή την περίπτωση κατά 20 ευρώ περίπου). Βέβαια, εάν νιώθετε ότι δεν σας φτάνει o ενσωματωμένος χώρος τότε υπάρχει και η επιλογή για microSD στα 256GB. Αξίζει να σημειωθεί ότι το realme C35 «φοράει» Android 11, καθώς επίσης και το realme UI 2.0. Στο κομμάτι του connectivity δεν θα σας απογοητεύσει, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια 4G-only συσκευή. Συγκεκριμένα, το C35 υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band και hotspot, καθώς επίσης Bluetooth 5.0 και φυσικά GPS (Α-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS).

    Προχωρώντας στα της κάμερας, εδώ η realme σίγουρα έχει εξοπλίσει το C35 με ότι καλύτερο για την «budget-friendly» κατηγορία που ανήκει. Η πρόταση της realme διαθέτει triple camera setup, με main camera sensor υψηλής ανάλυσης στα 50MP, το οποίο ξεχωρίζει για το σύστημα φακού 6 σημείων 6P. Το δε σχετικά μεγάλο διάφραγμα των f:/1.8 αποδεικνύεται λίρα 100 σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις σε ότι έχει να κάνει με το camera setup του δεν σταματούν εδώ, καθώς στο realme C35 υπάρχει ένας συνοδευτικός σένσορας των 2MP (macro) και 0.3MP (depth cam). Επειδή βέβαια, μοιραία το C35 (και λόγω χαμηλής τιμής) απευθύνεται και σε ένα πιο «νεανικό» κοινό, η ultra budget-friendly πρόταση της κινεζικής εταιρείας έρχεται με μια αρκετά «boostαρισμένη» selfie cam με 8MP, λειτουργία HDR και τα πάντοτε απαραίτητα beautification filters.

    Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην εξαιρετική αυτονομία που προσφέρει το C35, καθώς έρχεται «εφοδιασμένο» με μπαταρία στα 5.000mAh, υποστηρίζοντας δυνατότητα για fast-charging στα 18W.

    Right in the sweet spot!

    Με το C35, η realme πετυχαίνει για μία ακόμη φορά το “sweet spot”, προσφέροντας στον μέσο user μια λύση που θα λειτουργήσει με τρόπο «θεραπευτικό» για την τσέπη του και η οποία θα τον καλύψει στο 100% της basic mobile καθημερινότητάς του. Εάν θέλετε να παίξετε με συσκευή που τα κάνει όλα και συμφέρει και η οποία δεν ξεφεύγει από το ψυχολογικό όριο των 200 ευρώ, τότε το C35 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles