11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Realme GT Neo 3 150W Hands-On Review: «Υψηλές ταχύτητες και φόρτιση από… άλλο πλανήτη»!

    Η realme έχει αρχίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα να μπαίνει «σφήνα» στους παλαιότερους κατασκευαστές, καθώς οι συσκευές της δείχνουν να είναι διαποτισμένες από το μυστικό της επιτυχίας, το οποίο δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά την σύμπνοια υψηλού performance και άκρως ανταγωνιστικής τιμής. Κοιτάζοντας το εξαιρετικά πλούσιο line-up των realme βλέπουμε συνήθως προτάσεις που ξεκινούν από τα 150 ευρώ περίπου και φτάνουν μέχρι τα 400 ευρώ. Με το GT Neo 3 που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά και είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε, η realme δηλώνει την πρόθεση της για να  παίξει και σε μια πιο upper (και συγχρόνως «απαιτητική») κατηγορία, έχοντας ως στόχο να πλασαριστεί στο κομμάτι της αγοράς που προσδιορίζεται ως mid-to-high end. Για να δούμε λοιπόν τι έχει να μας πει το GT Neo 3…

    Θαρραλέο design που τσιτώνει τα… γκάζια!

    Τα realme είναι γνωστό ότι τολμούν περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό τους, καθώς η κινεζική εταιρεία κατά καιρούς μας έχει δείξει πολλά δείγματα industrial αισθητικής. Το GT Neo 3 δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς το πρώτο πράγμα που αμέσως θα παρατηρήσει κάποιος είναι το εναλλακτικό σχέδιο με τις χαρακτηριστικές λευκές ρίγες που βρίσκεται στο back plate, κάνοντας το GT Neo 3 να θυμίζει race car (για τους πιο κλασικούς υπάρχει και total black έκδοση). Συνδυάζοντας γυαλί στο πίσω τμήμα με πλαστικό frame, το smartphone της realme είναι εντυπωσιακά λεπτό (πάχος στα 8.2mm) και ελαφρύ, καθώς «ζυγίζει» 188 γραμμάρια! Εκεί που η συσκευή παίρνει άριστα είναι στην εντυπωσιακή αναλογία οθόνης προς σώμα, με το screen-to-body ratio του να ανέρχεται στο εκπληκτικό 94,2%.

    Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το high-end smartphone είναι εξαιρετικά άνετο και με το χειρισμό με το ένα χέρι, παρά το ευμέγεθες display των 6.7 ιντσών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή διαθέτει Gorilla Glass 5 στην οθόνη, ωστόσο δεν φέρει κάποιο πιστοποίηση IP, για αυτό και καλό θα ήταν να την «προσέχετε» λίγο παραπάνω όταν έρχεται σε επαφή με το νερό ή τη σκόνη.

    Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το GT Neo 3, βλέπουμε στην κάτω πλευρά το tray για την εισαγωγή της κάρτας SIM (υποστηρίζει dual SIM), χωρίς δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου μέσω microSD, ενώ πιο δίπλα εκτός από το ηχείο υπάρχει και η θύρα USB Type-C. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συσκευή δεν υπάρχει το κλασικό audio input jack των 3.5mm, ωστόσο εάν θέλετε να κάνετε χρήση wired hands-free, τότε υπάρχει η λύση της Type-C. Στην δεξιά πλευρά κατοικεί το Power ON/OFF button, ενώ στην αριστερή πρόκειται να συναντήσετε τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. H selfie cam βρίσκεται στο κέντρο και είναι αρκετά διακριτική, ενώ στο άνω αριστερό τμήμα του rear βρίσκουμε το main camera setup, το οποίο ακολουθεί τη σχεδιαστική λογική των προηγούμενων μοντέλων της realme. Το GT Neo 3 διαθέτει επίσης under-display αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

    Need for Speed!

    Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι για ένα smartphone που θέλει να «αυτοχαρακτηρίζεται» ως «ναυαρχίδα» να προσφέρει στον χρήστη ένα display που να μπορεί να τον καλύψει σε όλες τις ψυχαγωγικές (και μη) ανάγκες του. Αν και η λύση που έχει επιλέξει η realme δεν ανήκει στα top tier displays της αγοράς, παρόλα αυτά δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Ειδικότερα, η 6.7 ιντσών οθόνη είναι τεχνολογίας OLED με ανάλυση στα 1080 x 2412 pixels, 20:9 ratio και 394 ppi πυκνότητα στα pixels, ενώ παράλληλα υποστηρίζει refresh rate στα 120Hz και HDR 10+. Τα χρώματα αποδίδονται με ρεαλισμό, ευκρίνεια και αν μη τι άλλο ένα αίσθημα ζωντάνιας, ενώ η κίνηση είναι εξαιρετικά ομαλή (τα 120Hz κάνουν καλή δουλίτσα). Σε γενικές γραμμές, η οθόνη του GT Neo 3 μπορεί να μην είναι τόσο fancy ή high-tech, αλλά σίγουρα θα καλύψει την πλειονότητα των χρηστών.

    Το κομμάτι βέβαια που έχει ποντάρει πιο πολύ η realme για να «δελεάσει» τους users δεν είναι άλλο από το Performance (είναι και η φόρτιση στα 150W για την οποία όμως θα μιλήσουμε στη συνέχεια). To GT Neo 3 όπως σας περιγράψαμε θυμίζει ακριβό sports car σε επίπεδο εμφάνισης και το ίδιο συμβαίνει και με την ταχύτητα που προσφέρει, με το MediaTek Dimensity 8100 5G chipset να μην «χαμπαριάζει» από κολλήματα, αργή απόδοση και lag. Αποτελώντας το πρώτο smartphone που στηρίζεται στο Dimensity 8100, το οποίο διαθέτει τεχνολογία κατασκευής στα 5nm της TSMC. Το εν λόγω SoC αποτελείται από 4 πυρήνες Cortex A78 που δουλεύουν υπερωρίες στα 2.85GHz και 4 πυρήνες Cortex A55 που τρέχουν στα 2GHz και σε συνδυασμό με τα 12GB RAM καθίσταται σαφές ότι το GT Neo 3 δεν «χαρίζει» κάστανα σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση του.

    Το παραπάνω configuration τα πηγαίνει περίφημα στα benchmarks κοντράροντας ακόμη και smartphones που φέρουν το Snapdragon 8 Gen 1. To GT Neo 3 σηκώνει με άνεση ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, με το lag να αποτελεί άγνωστη έννοια στο λεξιλόγιο του. Παράλληλα, θα διαπιστώσετε ότι σημειώνει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν καλείται να «ανέβει» την ανηφόρα του multitasking, ενώ η «σχέση» του με το gaming είναι… «αγάπης» πετυχαίνοντας εντυπωσιακά και σταθερά 90 fps. Σε ότι έχει να κάνει με τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, στο GT Neo 3 θα συναντήσετε 256GB, χωρίς ωστόσο στην δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD card.

    Σε ότι έχει να κάνει με το software, ο συνδυασμός Android 12 με το Realme UI 3.0 αν μη τι άλλο αποδίδει καρπούς σε επίπεδο λειτουργικότητας, δίνοντας στα χέρια του user αρκετά customization options, αλλά και μπόλικη ασφάλεια. Κλείνοντας, σε επίπεδο συνδεσιμότητας η ναυαρχίδα της realme υποστηρίζει: δίκτυο 5G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3, A2DP, LE, aptX HD, Hotspot και NFC.

    Charge me up… Scotty!

    Ως γνωστόν, η realme το «ψάχνει» διαρκώς τρόπους για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο στα δυνατά tech specs, αλλά παράλληλα επενδύει και σε άλλους τομείς όπως είναι για παράδειγμα η φόρτιση. Εδώ, ο Ultradart φορτιστής των 150W βάζει φωτιά στη διαδικασία της γρήγορης φόρτισης, όπου μέσα σε μόλις 5 λεπτά, το smartphone σας φτάνει στο 50%. Και επειδή μπορείτε εύλογα ορισμένοι χρήστες να διερωτώνται για το πώς δεν βγάζει… καπνούς η συσκευή τους, αξίζει να σημειωθεί ότι το GT Neo 3 έρχεται με 38 επίπεδα προστασίας ασφαλείας και ένα αποκλειστικό ειδικά σχεδιασμένο chip ασφαλείας φόρτισης MCU, προσφέροντας μάλιστα πιστοποιήση από την TÜV Rheinland για ασφαλές σύστημα γρήγορης φόρτισης. Επιπλέον, το realme GT Neo 3 διατηρεί τη χωρητικότητα της μπαταρίας τουλάχιστον στο 80% μετά από 1600 πλήρεις κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης, η οποία είναι διπλάσια σε σύγκριση με τα βιομηχανικά πρότυπα, επεκτείνοντας σε σημαντικό βαθμό τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

    Αν μη τι άλλο, σε περίπτωση που η μπαταρία των 4.500mAh τεθεί νοκ-άουτ, ο Ultradart φορτιστής κυριολεκτικά θα σας δώσει και θα προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε την απαιτητική mobile καθημερινότητά σας. Και επειδή, smartphone με τον χαρακτηρισμό “flagship” δεν μπορεί παρά να διαθέτει ένα άκρως ισχυρό camera setup, εδώ η πρόταση της realme δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ένα άκρως ικανοποιητικό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Αν και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο camera phone που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, παρόλα αυτά ο συνδυασμός των 50MP (main) μαζί με έναν ultrawide φακό με ανάλυση στα 8MP και φακό macro με ανάλυση στα 2MP.

    Η ύπαρξη του IMX766 sensor της Sony αλλά και η δυνατότητα για Optical Image Stabilization σίγουρα θα καλύψει τους content creators, με τη συσκευή να σημειώνει πολύ καλό αποτέλεσμα όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι επαρκείς. Σε νυχτερινές ληψείς και σε συνθήκες που ο φωτισμός δεν επαρκεί, το GT Neo 3 απλώς καταφέρνει να… «επιπλεύσει» και παρόλο που δεν πιάνει την τελειότητα, παρόλα αυτά δύνανται να καλύψει τις δημιουργικές ανάγκες των περισσότερων φανατικών λάτρεων των social media platforms. Τέλος, η selfie cam των 16MP προσφέρει υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και αποδίδει με μπόλικο ρεαλισμό τους τόνους του δέρματος.

    Neo(n) lights!

    Με το GT Neo 3, η realme επιχειρεί να «παίξει» δυναμικά και σε μια διαφορετική κατηγορία από τον κόσμο των mid-rangers που ήδη μπορεί να θεωρηθεί “expert”. Αν και δεν είναι το το απόλυτο dream-phone, φέρει τη στόφα του flagship killer και σίγουρα με τιμή στα 699 ευρώ, το GT Neo 3 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ιδανική πρόταση για τον χρήστη που επιθυμεί να κινηθεί στα πιο χαμηλά στρώματα των διαθέσιμών ναυαρχίδων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles