14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Red Star OS. To «homemade» λειτουργικό της Βορείου Κορέας προσφέρει μηδέν ιδιωτικότητα!

    Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας αναπτύσσει ένα λειτουργικό σύστημα, το οποίο ονομάζεται Red Star OS και βασίζεται σε πυρήνα Linux. Το συγκεκριμένο OS βρίσκεται εγκατεστημένο όχι μόνο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των αξιωματούχων της βορειοκορεατικής κυβέρνησης αλλά και σε όλα τα PC των κατοίκων του κομμουνιστικού κράτους που διοικεί ο Kim-Jong-Un. Όπως μπορείτε να φανταστείτε το Red OS δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη «κρατικό μυστικό», για αυτό και εννοείται ότι όποιος μιλήσει για αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες (και όλοι γνωρίζουμε ότι ο Kim-Jong-Un δεν αστειεύεται)…

    Red Star OS 1

    Ωστόσο, δύο Γερμανοί ερευνητές (άγνωστο το πώς) κατάφεραν να γνωρίσουν από κοντά το περίεργο αυτό βορειοκορεατικό λειτουργικό, μεταφέροντας τις εντυπώσεις τους στο Reuters. To Red Star OS είναι ίσως το μεγαλύτερο anti-OS που υπάρχει και τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Εκεί που οι περισσότερες εταιρείες πασχίζουν να κάνουν τα λειτουργικά συστήματα τους όσο πιο ασφαλή γίνεται, θωρακίζοντας τον νευραλγικό τομέα του privacy, με το Red Star OS τα πράγματα είναι μάλλον πολύ πιο απλά, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή ιδιωτικότητα. Κάθε αρχείο του εν λόγω λειτουργικού ουσιαστικά αφήνει το ψηφιακό αποτύπωμα του χρήστη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη κυβέρνηση της Βορείου Κορέας να βλέπει ανά πάσα στιγμή ποιος είδε τον συγκεκριμένο φάκελο, πότε το είδε και εάν επιχείρησε να αλλάξει τη σύσταση του αρχείου. Ουσιαστικά όσο και να προσπαθεί να «κρυφτεί» ο χρήστης, το Red Star OS είναι δημιουργημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκαλύπτει διαρκώς τις κινήσεις του. Δε χωράει αμφιβολία ότι το Red Star OS είναι ο «Βig Brother» των λειτουργικών συστημάτων!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles