23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Release the… Dragon! Νέες CPUs για high-end gaming laptops ετοιμάζει η AMD!

    H AMD είναι γνωστό ότι προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του καταναλωτικού κοινού και στην αγορά των laptops, ύστερα από την κυριαρχία της στον κόσμο των desktop PCs. Για αυτό και ήδη έχει στα σκαριά τους Dragon, μια νέα γκάμα CPUs, οι οποίοι αναμένεται να κατοικήσουν στο εσωτερικό των high-end gaming laptops, τα οποία θα κυκλοφορήσουν όμως μέσα στο 2023.

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της AMD, η σειρά Dragon υπόσχεται τον υψηλότερο αριθμό σε threads, πυρήνες και cache που εμφανίστηκε ποτέ σε Mobile CPU. Στόχος άλλωστε των Dragon, είναι να καλύψουν τη «δίψα» σε υψηλό performance των high-end laptops. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι επεξεργαστές θα κυμαίνονται περίπου στο φάσμα των 55 Watt TDP, ενώ παράλληλα θα διαθέτουν αρχιτεκτονική PCIe 5 και θα υποστηρίζουν DDR5 RAM. Παρά το γεγονός ότι τα 55W είναι κομματάκι υψηλά, ωστόσο θα έρχονται με μια σειρά από features που θα επιτρέπουν καλύτερη ενεργειακή διαχείριση. Επιπλέον, πέραν της σειράς Dragon θα δούμε και τη γκάμα των Phoenix, η οποία θα αφορά πιο mainstream μοντέλα, τα οποία θα εντάσσονται στην κατηγορία των Ultra-thin και convertibles laptop. Τέλος, το νέο line-up των mobile CPUs βασίζεται στην αρχιτεκτονική Zen 4. 

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles