24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Report αναφέρει ότι 2% εκ των 1.000 κορυφαίων εφαρμογών του App Store ήταν… scams!

    H Apple είναι γνωστή για την μεγάλη βαρύτητα που δίνει στην ασφάλεια και στην αξιοπιστία των εφαρμογών της που «φιλοξενούνται» στο Store της. Μάλιστα, ο CEO της Apple, Tim Cook είχε πρόσφατα αναφέρει στη δίκη με την Epic ότι εάν δεν ήταν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η αυστηρή διαδικασία της, τότε η κατάσταση θα ήταν σε τραγικά επίπεδα.

    Ωστόσο, παρά το αυστηρό πλαίσιο στο οποίο κινείται η Apple, παρόλα αυτά περίπου 2% εκ των 1000 κορυφαίων εφαρμογών που βρέθηκαν και κατέβηκαν αρκετές φορές από τους users ήταν… scams. Αυτό αναφέρει ένα report της έγκριτης Washington Post, καθώς υπήρχαν αρκετές εφαρμογές που ήταν γεμάτες από malware και άλλου είδους κακόβουλο λογισμικό, το οποίο ουσιαστικά «κόστισε» στους «ανυποψίαστους» και αφελείς users το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 45 εκατ. δολαρίων. Φυσικά, όπως όλα δείχνουν αυτά συμβαίνουν ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες, καθώς σύμφωνα με τους υπευθύνους της Apple, η εταιρεία κατάφερε να μπλοκάρει περισσότερα από 1.5. δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες ήταν βλαπτικές για τους χρήστες του store. Τελικά, αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι και να γίνει και όσο καλή κι εάν είναι η προσοχή που δίνουν οι εταιρείες στα store τους, πάντα ένα μικρό ποσοστό από scams και κακόβουλο λογισμικό θα καταφέρει να… ξεφύγει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles