16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Αναφορές θέλουν την Google να βρίσκεται πολύ κοντά σε πώληση της Motorola στη Lenovo!

    UPDATE. Η εξαγορά ανακοινώθηκε επίσημα. Δείτε περισσότερα εδώ.

    Δημοσιεύματα στο Reuters αλλά και την China Daily αναφέρουν ότι η Google βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας συμφωνίας για την πώληση της Motorola Mobility στη Lenovo, μία κίνηση που θα εξασφαλίσει στην κινεζική εταιρεία μία σημαντική παρουσία στην αμερικανική αγορά.

    motorola-mobility

    Τα τελευταία νέα δεν αποκλείουν, μάλιστα, η εξαγορά να ανακοινωθεί αύριο το πρωί από το Πεκίνο, όπου εδρεύει ο Κινέζος κατασκευαστής.

    To Reuters σημειώνει ότι η συμφωνία αναμένεται να φτάσει τα 3 δισ. δολάρια, ένα νούμερο που σχεδόν επιβεβαιώνεται και από την China Daily που αναφέρεται σε deal που ξεπερνάει τα 2 δισ. δολάρια.

    Η Google είχε αγοράσει την Motorola Mobility έναντι 12.5 δισ. δολαρίων, έχοντας βέβαια τα μάτια της στραμμένα περισσότερο στις πατέντες της εταιρείας. Φαίνεται, ωστόσο, ότι το τμήμα συσκευών της αποδεικνύεται ζημιογόνο για τη Google από τη στιγμή της εξαγοράς έως σήμερα, κάτι που ίσως οδηγήσει στην πώληση του. Σύμφωνα με το Reuters, η εξαγορά από τη Lenovo θα περιλαμβάνει και κάποιες πατέντες, ωστόσο δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις συσκευές της Motorola όπως τα Moto X και Moto G που μας έχουν απασχολήσει αρκετά τελευταία.

    Αν υπάρχουν περαιτέρω εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles