20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H ρετρό κονσόλα Coleco Chameleon είναι η μεγαλύτερη “απάτη”… ever!

    Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση της Coleco Chameleon, μίας ρετρό gaming κονσόλας η οποία θα ταξίδευε τους gamers και κυρίως τους fans του retro gaming στο χρυσό παρελθόν των video games των δεκαετίων του ΄80 και του ’90. Το εν λόγω αρκετά φιλόδοξο και ενδιαφέρον gaming project θα αποτελούσε το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην ιστορική Coleco και στην εταιρεία Retro VGS και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κονσόλας θα ήταν ότι θα μπορούσε να δεχθεί… cartridges!  Στις αρχές όλα έβαιναν καλώς, όμως δυστυχώς η ιστορία της ανάπτυξης της Coleco Chameleon δεν είχε και τόσ0 ευτυχή κατάληξη, καθώς όπως αποδείχθηκε ήταν τελικά μία καλά οργανωμένη… απάτη!

    Coleco Chameleon 2

    Όλα ξεκίνησαν όταν ορισμένοι «δαιμόνιοι» gamers αντιλήφθησαν ότι το Coleco Chameleon που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης παιχνιδιών Toy Fair δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το κύκλωμα ενός Super Nintendo Jr., τοποθετημένο μέσα στο «κέλυφος» ενός παραμετροποιημένου Atari Jaguar! Όπως μπορείτε να φανταστείτε έπαιξε τεράστιο κράξιμο στα διάφορα retro gaming forums, καθώς ήταν εμφανές ότι η Retro VGS στην πραγματικότητα κορόιδευε την gaming community και δεν είχε να παρουσιάσει απολύτως τίποτα. Οι υπεύθυνοι της Coleco αντιλήφθησαν ότι κάτι πήγαινε απίστευτα στραβά, για αυτό και αποφάσισαν να αποσύρουν τη συμμετοχή και την υποστήριξη τους από το συγκεκριμένο project. Σύμφωνα μάλιστα με ένα post που ανέβηκε στην Facebook σελίδα της Coleco, αναφέρεται ότι η δουλειά που δημιούργησε η Retro VGS δεν ήταν έτοιμη για να παρουσιαστεί στο κοινό, για αυτό και η εταιρεία πήρε την απόφαση να αποσύρει την υποστήριξη της από το project chameleon, τερματίζοντας άμεσα τη συνεργασία.

    Coleco Chameleon 3

    Αν και η Coleco υποστηρίζει ότι ο χωρισμός έγινε σε «καλό κλίμα», είμαστε βέβαιοι ότι θα υπήρξε μπόλικο «παρασκήνιο». Ενδεικτικό των μεγάλων διαστάσεων που πήρε το εν λόγω φιάσκο είναι ότι ακόμη και η ίδια η Atari τοποθετήθηκε για το συμβάν μέσω επίσημης ανακοίνωσης της στην οποία ανέφερε ότι ουδέποτε δόθηκε η απαιτούμενη άδεια για να χρησιμοποιηθούν οι ιστορικοί τίτλοι της στην Coleco Chameleon. Χωρίς αμφιβολία, η θλιβερή αυτή ιστορία επιβεβαιώνει το γνωμικό που λέει: «Όπου ακούς για πολλά κεράσια, καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι!»  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles