20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Retroblox, η κονσόλα – όνειρο που θα σας ταξιδέψει στις θρυλικές εποχές του gaming!

    Εάν σας αρέσει το retro gaming και ανήκετε στους fans της χρυσής εποχής των 8 και 16-bit, τότε σας έχουμε μία “έκπληξη” που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα “όνειρο” για κάθε fan του retro gaming, καθώς πρόσφατα είδαμε το concept μίας κονσόλας η οποία είναι σε θέση να τρέξει πολλά games από διαφορετικά platforms!  Αυτό το «όνειρο» φιλοδοξεί να κάνει πραγματικότητα η RetroBlox, μία modular-based console η οποία δύναται να δεχθεί original cartridges και CD-ROMs από την χρυσή εποχή των 8-bit και των 16-bit. Το μεγάλο της ατού και η φιλοσοφία που διέπει το σύστημα RetroBlox είναι ότι δεν στηρίζεται σε software emulation, αλλά μπορεί να δεχθεί κανονικά τα CD-ROMs παλαιότερων κονσολών (μεταξύ αυτών οι SEGA CD, TurboDuo ακόμη και το PlayStation 1).

    RetroBlox (2)

    Το «μυστικό» του RetroBlox βρίσκεται κρυμμένο στο ειδικά σχεδιασμένο optical disk drive που διαθέτει, το οποίο φέρει την υπογραφή της LG και της Hitachi και αποτελεί το κρίσιμο hardware part που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στις αγαπημένες game-θήκες των προαναφερθέντων κονσόλων. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το RetroBlox είναι σε θέση να βγάλει ανάλυση στα 1080p και να συνδεθεί σε οποιοδήποτε HDMI-based display. Επιπλέον, το συγκεκριμένο concept μπορεί με το κατάλληλο module (ακολουθεί έναν modular σχεδιασμό) να διαβάσει cartridges για το SNES και το Mega Drive της SEGA. Εκτός από τα παραπάνω, οι εμπνευστές του συγκεκριμένου project  υπόσχονται συχνά firmware updates μέσω του ενσωματωμένου card reader, πράγμα που σημαίνει περισσότερη υποστήριξη και για άλλα συστήματα στο άμεσο μέλλον, ενώ παράλληλα όπως έγινε γνωστό θα υποστηρίζονται και game sharing δυνατότητες μέσω του Twitch, YouTube και άλλων Social Media.

    RetroBlox (1)

    Όλα αυτά είναι καλά, όμως σε αυτή τη φάση δεν γνωρίζουμε τίποτα για το release και την τιμή του RetroBlox και των modules του, με τους εμπνευστές του να σχεδιάζουν μία crowdfunding campaign μέσα στον Απρίλιο.  Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν θα παραμείνει ένα απλό «concept»…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles