11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε το bitmore Tab88. Το tablet που αξίζει μέχρι τελευταίο ευρώ

    Το «less is more» θα το έχεις ακούσει. Ναι, είναι χιλιοειπωμένο σλόγκαν της lifestyle φιλολογίας. Έλα όμως που η Forthnet παραδίδει μαθήματα για την πρακτική εφαρμογή του. Και μην πάει το μυαλό σου σε θέματα υπηρεσιών ή δίκτυου. Αναφέρομαι σε ένα tablet που κοστίζει μόλις 159 ευρώ. Ή 229 αν τύχει και το αγοράσεις χωρίς σύνδεση ή με απλή ανανέωση του υπάρχοντος πακέτου broadband που έχεις στην εταιρία.

    Πριν μερικά χρόνια, όταν είχε κάνει την εμφάνιση του το iPad, το να αποκτούσες οτιδήποτε με διαγώνιο μικρότερη των 9,7 ιντσών φαινόταν αστείο. Και μετά… και μετά ήρθε η κρίση. Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τα κεκτημένα τους, τα ανεξόφλητα δάνεια εξάτμισαν τον οπτιμισμό και η ύφεση έδωσε μια γερή γροθιά στο καταναλωτικό υπογάστριο. Το timing λοιπόν της Forthnet να μπει τώρα στην κατηγορία μοιάζει ιδανικό. Βασικά αυτή είναι η στιγμή της ελληνικής εταιρίας στο χώρο των ταμπλετών. Μπορεί να μην ξέρει γρι από hardware, όμως οι Κινέζοι το έχουν για βούτυρο στο ψωμί τους. Έτσι έκαναν την δική τους ελληνική built to order πρόταση πιάνοντας στον ύπνο τον ανταγωνισμό. Και κάνοντας το «less is more» μια απτή πραγματικότητα.

    Καταρχήν ένας λόγος που το tablet αυτό αξίζει, είναι για την ποιότητα του. Το παίρνεις στα χέρια σου και δεν χορταίνεις να το κρατάς. Τη διαφορά την κάνει το μαλακό λάστιχο στο πίσω μέρος και η στιβαρότητα που δεν θα βρεις πουθενά στην κατηγορία. Ναι, το design στερείται πρωτοτυπίας, αλλά σε μια ταμπλέτα εκτιμάει κανείς άλλα πράγματα, όπως ας πούμε τα τεχνολογικά σωθικά. Τον επεξεργαστή στο 1GHz, τα 512MB της DDR3 μνήμης, την ύπαρξη 8GB εσωτερικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης αλλά και την κάμερα στα 2MP για βίντεοκλήσεις. Κανονικά και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, το bitmore Tab88 υστερεί σε ανάλυση και ποιότητα εικόνας, αλλά επειδή κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις, είναι η λογική υποχώρηση που απαιτεί να κάνεις για την κατηγορία. Δεν είναι ότι σε καθημερινή χρήση θα διαμαρτυρηθείς για την απόδοση της οθόνης ή την αποτελεσματικότητα στην πληκτρολόγηση (τα καλά της τεχνολογίας capacitive), αλλά το έντονο backlight και τα pixels που γίνονται ορατά υπό συνθήκες, σου υπενθυμίζουν το ταμπελάκι της τιμής.

    Καλό είναι να γνωρίζεις ακόμη, ότι επειδή δεν έχει δεχτεί την επίσημη φροντίδα της Google, θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο παραπάνω για να φέρεις το bitmore Tab88 στα μέτρα σου. Όπως για παράδειγμα θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μια μικρή διαδικασία για να εγκαταστήσεις τα Market και Gmail applications, στη μνήμη του. Όχι πως θα σε δυσκολέψει... Γενικά, η περιήγηση στα μενού γίνεται άνετα, στο Internet θα απολαύσεις τα χαρίσματα της τεχνολογίας Flash, ενώ σπάνια θα δεις το Android 2,3 να κολλάει ή να κάνει τα εκνευριστικά σπασίματα που αποτελούν κοινό τόπο στις ταμπλέτες με Honeycomb. Επίσης, σημείωσε ότι μέχρι την Άνοιξη, το bitmore Tab88 θα έχει αναβαθμιστεί στην έκδοση 4 (γνωστή και ως ICS), ενδεικτικό ότι η εταιρία σέβεται τον πελάτη της.

    Μπορείς να κάνεις τη δική σου έρευνα αγοράς και να διαπιστώσεις ότι ο ανταγωνισμός στην κατηγορία υπολείπεται συγκριτικά. Και δεν αναφέρομαι σε tablets που τώρα ολοκληρώνεται ο προϊόντικος κύκλος τους και ενδέχεται να ξεπουλιούνται για να μην μείνουν σε στοκ. Το bitmore Tab88 είναι η συνειδητή πρόταση που σε ταϊζει με ικανές δόσεις τεχνολογίας και ταυτόχρονα φέρεται με τρυφερότητα στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Που κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά της, που δεν κινείται στις ράγες του μάρκετινγκ και που αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Για αυτό και δεν πάσχει από την κλισέ ανάγκη να μας πουλήσει το όνομα. Less is more.

     

    Specs: bitmore Tab88 (€229,90)

    Λειτουργικό Android 2,3
    Επεξεργαστής 1GHz
    Μνήμη 8GB storage, 512MΒ RAM, microSD
    Οθόνη 8″ TFT, πολλαπλής αφής, 800×600 pixels
    Κάμερα 2MP (πρόσθια)
    Συνδεσιμότητα microUSB, mini HDMI, Wi-Fi, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία 7 ώρες μουσικής αναπαραγωγής, 5 ώρες συνεχούς πλοήγησης
    Διαστάσεις 200 x 152 x 11,3 χιλ.
    Βάρος 495 γραμ.

     

    Related Articles

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles